Prajitura Sah – Mat (for Miruna)
by Alice Ciobanu
De mult timp ma gandesc sa fac un tort Sah. Problema e ca nu am 3 tavi rotunde de aceeassi dimensiune, adica vreo 20-22 cm, pentru a da drumul la treaba.
Asa ca tot gandindu-ma si rasgadindu-ma la ce fel de prajitura-tort sa ii fac fiica’mii de Sf. Ion (o cheama si Ioana, nota bene!) am hotarat brusc si instantaneu sa ii fac o Prajitura Sah. Eh! mult mai simplu de facut, dar, totusi, de efect. Am vrut sa o imbrac apoi tot in cocolata, dar pe ultima suta de mteri am improscat-o bine de tot cu niste frisca si am impanat-o cu fulgi de migdale.
Asa ca dragilor, vorba cuiva foarte drag mie, va prezint astazi cu mare impaunare :P, Prajitura Sah – Mat, o prajitura cu efect, pentru casele boieresti.
Ingrediente pentru Prajitura Sah – Mat
- 300 gr unt
- 400 gr zahar pudra
- 15 ml esenta de vanilie
- 500 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 6 oua
- 4 linguri de cacao
- un praf de sare
- o cana de compot de caise, pere pentru insiropat
pentru crema:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 250 ml frisca lichida
- 150 gr unt
- 50 ml lichior de caise sau cirese (optional)
pentru ornat:
- 250 ml frisca lichida
- 80 gr fulgi de migdale
- bilute mici-mici colorate 😛 optional of, course
Mod de preparare pentru Prajitura Sah – Mat
Asa…. mai intai procedam la fabricarea blaturilor. Astfel ca intr-un bol curat frecati spuma untul la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugati treptat ouale mixate bine cu un praf de sare, vanilia si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Impartiti apoi compozita astfel rezultata in doua boluri in cantitate egala. In unul din ele adaugati cacaua si omogenizati bine. Turnati apoi compozitia alba (cea fara cacao) intr-o tava intinsa 24*35, unsa bine cu unt sau puneti o hartie de copt. Si coaceti la foc potricit cam 25-30 minute, pana se coace uniform, faceti testul cu scobitoarea, e mai sigur! Apoi procedati identic si la fel :P, si cu compozitia cu cacao. Lasati blaturile sa se raceasca complet, pe un gratar metalic, apoi le insiropati putin cu sirop din compot, sirop de zahar ars sau ce vreti voi, sau le lasati asa, neinsiropate.
23 Responses to Prajitura Sah – Mat (for Miruna)
-
Superb!!!
-
Aoleu ce pofta de dulce mi-ai facut, arata asa de bine sectiunea!
-
Foarte frumoasa! Felicitari!
-
Mitinita, amica mia…multumesc !
-
mandala…arata bine? ioii ce ma bucur! pupic
-
Fancy cake…multumesc frumos!!!!
-
La multi ani Ioanei!
Arata superb prajitura, felicitari! -
Intr-adevar de mare efect!La multi ani frumosi gandacelului!
-
Alice te fac un … sah, ca prea arata apetisant? 🙂
-
Minunata ideea, arata tare bine. Pup!
-
Ce bine arata… Foarte frumoasa prajitura, mai ceva decit un tort… Felicitari !
-
Chiar ma gandeam la un tort sah, dar la fel de mult ma gandeam si la faptul ca poate nu voi reusi sa tai asa drept foile…. Tie ti-a iesit perfect ! 🙂
-
Superba a iesit si tare buna!!!Pup!
-
draga mea, a iesit bestial! La multi ani micutei ♥
-
Ufff ce-am omis !! Dar am nota bene acum!! La multi printesei !!! Super tortulet, cred c-a fost tare incantata asa? Va pup
-
Foarte frumos,simplu si elegant.La multi ani1print.
-
Arata ff bine!!! De cand vreaui si eu sa fac… sper sa ma apuc de ea cat de curand!
-
Super ti-a iesit!
La multi ani Mirunei! :*
-
Arata tare bine!!!
La multi ani Mirunei!!!
Pupici!!! -
Ce super ti-a iesit sahul !Cu intarziere la multi ani Mirunei, sa creasca mare si frumoasa si sa va aduca numai bucurii !
-
chiar sah-mat am ramas la aceasta prajitura
-
Alice…. e facuta… Iese buna si are efect la public! Te pup!
Lasă un răspuns
Lunea – Gateste Romaneste Invitat Catalina Zaharescu
[…] sa nu o mai lungesc, ca si asa e decat vreo 23:28 fix si tocmai am terminat de cucinat si ornat o Prajitura Sah (inauntru) – Mat (cu migdale pe afara) , o Rulada aperitiv cu rosii si branza invelita in susan si boia , o Spanakopita si o Salata de […]