Tortilla
by Alice Ciobanu
Azi mancam Tortilla! mi-am intimpinat sotul fericita. Aa, da?! mi-a raspuns ingaduitor, desigur. Asta se intimpla acum 2 zile :)) si de atunci Tortilla e in meniul casei Azi mi-a dat telefon si mi-a zis: posteaza si tu tortilla aia ca poate scapi de dependenta si mancam si altceva azi :)) Asa ca l-am ascultat, drept pentru care postez reteta de tortilla si ma duc sa pregatesc altceva… Cineva da idei?
Ingrediente pentru Tortilla
de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si …foame..pofta..foame :))
va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:
-
vreo 800 gr cartofi
-
5 oua
-
1 ceapa mare
-
ulei pentru prajit
-
sare si piper
Mod de preparare pentru Tortilla
Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si micsorati focul, lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.
Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.
In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. Cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti uniform si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.
O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta
Lasă un răspuns
Mississippi Mud Pie
23 Responses to Tortilla
Compensam seceta de afara cu ploaia din gura atunci cand vedem ce tortilla ai facut. Acum ar merge si un burrito 😀
Excelenta tortilla! Arata f bine. Poti face o salata orientala sau cartofi copti umpluti… pup
vai ce bunatate ai facut tu aici !!!!
Intr-adevar, pare bun bun si mie cred ca mi-ar place.
Haplea:)))) foarte tare. mersi fain
Cristina mersi si mersi pt sugestii…chiar o salata orientala n-am mai mancat…..
catchiket..sar’mana
Florina, nu pare bun bun…chiar este! Incearca, dar neparat cu multa ceapa…altfel n-are farmec. Weekend frumos
Si noua ne place mult! Dar eu o fac si fara cartofi. De fapt, pardon, sotul meu 🙂 Ca el e mester la asta 🙂
vin la masa?arata foarte bine.pup
Mai ai sau am ajuns tarziu?Vreau si eu.Te pup!
Eu n-am facut niciodata! Ia sa fac si eu, sa vad ce-ai mancat tu acolo. :))
Daca ai scapat cu bine de dependenta tre sa fi fost buna::)Vad ca ai sugestii:)Pupici!
Arata bine, suna bine … cu multa ceapa! ei na lasa ca o sa vedem si noi cum e cu dependenta asta … poate nu mai scapam :))pupici
Rapida i tare gustoasa, asa e tortilla. Bine erata a ta!
Felicitari pt publicarea retetelor.
Si la cat mai multi ani de casnicie. Sa stii ca 13 nu e cu ghinion in cazul asta 🙂
Betty ma bucur..si sotul meu mestereste..dar nu la tortilla.
Miha, ia incearca.
Teo…pup…da, am avut sugestii super.
sarah…te astept
Andreea, ia vezi..poate iti creeaza si tie dependenta
Brandusa, multumesc pt urari si pareciere. Stiu ca nu e cu ghinion. Pupici
Mmmmm, îmi place mult!
Este preferata mea; am preparat-o de cateva ori !:)
e bună rău! eu îi mai pun ardei gras, roșu eventual, să fie și gustoasă și frumoasă… :))