Mississippi Mud Pie
by Alice Ciobanu
Mississippi Mud Pie… mi-a atras atentia de cum rasfoiesti indexul retetelor lui Gordon Ramsay. Hei!.. mi-am zis: suna fain…si ce foto!…am exclamat apoi… Ooo… ce ingrediente… so simple but so delicious!
Asa ca am ales Mississippi Mud Pie pentru o ocazie speciala (13 ani de casatorie…ha..numar cu ghinion? lucky me :P) Din motive „obiective” (mersul la ortopedul pediatru care mi-a spulberat instant emotiile legate de durerea Mirunei), nu am putut sa o sarbatorim in ziua cu pricina si am decalat-o putintel. Dar asteptarea a fost pe masura. Mississippi mud pie, despre care Gordon zice asa frumos ca „arata ca un tort, nu ca o placinta”… eu pot zice doar ca nici nu conteaza ce este, cake ori pie… who cares? Is the best!.
Ingrediente pentru Mississippi Mud Pie
- 200 gr biscuiti obisnuiti
- 60 gr unt
- 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
- 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
- 180 gr unt
- 4 oua
- 90 gr zahar tos
- 90 gr zahar brun
- 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
- 100 ml frisca
- 3 linguri zahar pudra
- ciocolata rasa
Mod de preparare pentru Mississippi Mud Pie
Asaaaa…. pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untul si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.
Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati cateva minute.
Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.
Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
Apoi puneti deasupra toppingul, adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.
28 Responses to Mississippi Mud Pie
-
Pai e clar ca ati avut tort de aniversare.Multi ani de aci inainte si tot ce va doriti!
-
Am auzit ca e buna 😉
La multi ani! -
Daca are ciocolata este tare bun.Multi ani impreuna sanatosi si fericiti.Pup!
-
de cand am zis si eu ca fac si tot am amanat pana am uitat complet :)) acum am pus un bookmark la tine 🙂 si la multi ani fericiti in continuare!
-
Delicios! Multi ani fericiti!!!
-
clar v-ati rasfatat putin 😉 … la multi ani si de acum incolo !!!
-
Arata pur si simplu demential.
-
Sant sigura ca-i mai mult decat delicioasa!!!!!(cum s-ar numi…)
Multi,multi ani de acum innainte,plini de sanatate si multa fericire!!!!Te pup!!! -
draga mea ,din tot sufletul va doresc la mjulti ani fericiti impreuna si la cat mai multe realizari.fie ca viata sa va fie mereu o poveste de dragoste.imi cer scuze ca ajung atat de tarziu sa te felicit pentru cei 13 ani de casnicie.nu cred in numere ghinioniste dar daca te relaxeaza eu si al meu sot ne-am cunoscut pe 13aprilie,ne-am mutat impreuna pe 13 iunie si am avut nikka pe 13 august.deci eu zic ca-i cu noroc.aaa si inca ceva,tortul/tarta/placinta sau ce vrea ea sa fie arata divin.pup
-
Teo, Florina, cat, Dia, Cristina…va multumim tare mult. Asemenea!
-
Carmen, multumim. pune bookmark si nu mai amina 🙂
-
Haplea, arata da, dar este demential de bun.
-
Petro..asemenea draga mea..si ne vedem in noiembrie, sper!
-
sarah, draga mea, stii ca te iubi. 🙂 multumim
aaa…sunt foarte relaxata cu nr 13, pt ca noi avem 13 ani cu acte….fara acte avem 17 asa ca am depasit demult nr 13 :)) -
simplu de făcut! îl fac, că pe 9 împlinesc și socrii mei 42 de ani de căsătorie și n-aveam idee de cadou!
La mulți ani fericiți, dragilor!
și merci de idee!! -
La multi multi ani fericiti Alice!! Tortuletul/tarta arata minunat!! Sunt innebunita dupa mud.. numai ca reteta mea e diferita .. dar ambele sunt grozave! pupici multi cu drag!!
-
Georgiana..astept impresii.:))
-
Anto, scumpa, multumesc frumos. Astept reteta ta de mud cake:P
-
Ce deliciu ciocolatos!!! Pup si multi ani fericiti!
-
Ne-ai omorat Alice cu reteta asta!!!
-
La multi ani fericiti si sanatosi sa fiti si la nunta de diamant 😉
Tortul arata bestial, trecut pe lista! pup -
Wow, arata genial! 😀
-
Sunt mai noua intr-ale gatitului… Nu am inteles cum faci crema… bati albusurile pana isi dubleaza volumul, sau bati albusurile si galbenusurile impreuna?
Merci. -
Pentru crema bati doar albusurile, sau albusurile cu galbenusurile impreuna?
-
Mixam ouala….ouale intregi…si albusuri si galbenusuri impreuna…adaugam zahar mixam…e super simplu!
bafta
multumesc de vizite. pup -
Mulţi şi frumoşi ani înainte! Deliciosul tort este pe măsura sărbătorii.
Lasă un răspuns
Primele retete publicate
[…] sa aveti putintica rabdare cat sta ea la cuptor. Dar, beti o cafea si pregatiti in timpul asta un mississippi mud pie sau pur si simplu leneviti pe […]
[…] Prajitura Mississippi este de fapt o compozitie de placinta, dar care arata mult mai bine atunci cand este servita in […]