Pappardelle cu ragu de iepure
by Alice Ciobanu
Am descoperit in paginile cartii Bucataria lumii o interesanta reteta italiana din regiunea Emilia-Romagna: Pappardelle cu ragu de iepure.
Puteti folosi iepure de camp, daca va place carnea mai tare si mai aromata, dar eu folosesc frecvent iepure de casa, pentru ca ai mei socri cresc iepuri.
Mi-a placut combinatia, mai ales ca se folosesc si pappardelle praspete, home made, cu masina tocmai primita cadou de la fini (multumesc Klara si Mihai!)
- 3 linguri ulei de masline
- pulpe de la un iepure de casa
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 75 gr kaiser
- 1 lingurita ienibahar sfaramat usor
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita fenicul
- 250 ml vin rosu
- 2-3 linguri pasta tomate
- 300 ml supa de pui
- 1 lingura mustar
- sare si piper
- 300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete (voi reveni cu reteta)
Mod de preparare pentru Pappardelle cu ragu de iepure
Incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajitit-le la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. Adaugati apoi ienibaharul, cimbrul, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.
Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. Turnati supa si mustarul si lasati la foc mic 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.
Cand e aproape gata de servire, puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.
Cand sunt gata, le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. Lasati-le cateva minute dupa care serviti cu patrunjel tocat. Am folosit si coditele subtiri si firave ale frunzulitelor de patrunjel… tocmai fusesera rupte din ghiveciul de pe geam…. si miroseau asa suav si proaspat incat nu m-am indurat a nu le pune. In mod normal folositi doar frunzulitete de pratrunjel pentru a da si putina prestanta mancarii.
Pofta buna!
16 Responses to Pappardelle cu ragu de iepure
-
delicioase, hmmm … imi place carnitza de iepure 😉 !!!
-
Nu am mancat carne de iepure de o vesnicie,asa ca vin la tine la o bucatica.Pupici!
-
O ce pofta mi-ai facut! Vorba Mihaelei, nu am mancat de o vesnicie… si arata fff apetisant!
-
ce buna-i carnita de iepure! Mi s-a facut pofta!
-
Cineva se rasfataaaa:)
-
delicios,nu refuz o portioara,cat de mica !
-
lasă asta! mai bine povestește-ne despre caramel :))))))
-
Un deliciu!!!Nu am mai mancat carne de iepure de multi ani!:)Pup!
-
Delicioasa carnita de iepure! Frageda, dulce, fara grasime… dar nu am de unde sa iau acum carne de iepure. Cu ce as putea sa o inlocuiesc? Ma gandeam la o carnita de curcan.
-
Fetelor, multumesc furmos…va pup cu mare drag
Sorina, o poti inlocui uc curcan cu succes. Cu pui ar fi prea vag. Eus sunt pt diversificare si incercarea citor mai multe noutatati…nu-mi place traditionalismul in sensul conservatorist , in bucatarie. Cu drag
-
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
-
nu am mancat iepure de multaaaa vreme dar cred ca sunt delicioase pastele cu un asa minunat sos.pupici
-
Brava…sotul meu (italian) te felicita…pentru cum ai interpretat reteta italiana!
O seara buna -
Loredana, multumesc frumos! si va multumesc pt vizita. ce ma bucur ca mi-a reusit reteta si daca spune asta un italian..pt mine e o mare incintare.
-
Îmi place să viziteze tarabucatelor.ro de zi cu zi
Lasă un răspuns
Tortilla
[…] aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o masinarie din asta, de la […]