Pulpe de pui cu morcov si usturoi
Niste pulpe de pui, vreo 3 la numar, cativa morcovi, un strop de ulei si niste catei de usturoi tocmai luati din gradina si iata, gata intocmita, reteta preferata de pui care mi-a marcat copilaria culinara: Pulpe de pui cu morcov si usturoi.
Ingrediente pentru Pulpe de pui cu morcov si usturoi
- 3 pulpe de pui
- 700-800 gr morcov
- 5 catei de usturoi
- sare si piper boabe
- 2 frunze dafin
- ulei
Mod de preparare pentru Pulpe de pui cu morcov si usturoi
Pulpele de pui spalate le-am pus la fiert in putina apa rece, cam vreo 15 minute. Le-am spumuit de cateva ori, dupa care le-am pus intr-o tigaie, la prajit pe ambele parti pret de vreo 10 minute, tot invartindu-le din cand in cand.
Morcovul, ras pe razatoarea mare, l-am pus la calit in ulei incins, intr-un ceaun (puteam folosi si o cratita de tuci). L-am tot invartit acolo, pana a inceput sa se inmoaie si sa se sfarame.
Am pus apoi usturoiul tocat, o cana de zeama de carne de pui, sare, piperul boabe si frunzele de dafin. Am pus un capac si am lasat la foc inabusit cam vreo 30-40 minute.
Apoi am pus carnea peste sosul de morcov si am mai lasat asa niste clocote, cred ca vreo 10 minute in total total. Sau mai bine zis pana scade din zeama si se face asa un sosulet.
Asta e! Simplu, bun, sanatos: Pulpe de pui cu morcov si usturoi.
10 Responses to Pulpe de pui cu morcov si usturoi
-
Hihi ce munatate aici ! am papat ceva asemanator la mare! mi-a placut deci numai de bine !! pupici
-
Cuiva ii este pofta mare…da nu de morcovi :))
-
Se vede ca mananca sanatos !
-
Cineva foarte dragalas! Sa pupacesc acele manute!
-
bebe tau este un scump si stie exact ce sa aleaga dintr-o farfurie 🙂
pupic -
imi place combinatia , trebuie sa fie ffff buna papika !!!
-
faina reteta …. dar a mica-i cea mai tare! vrea sa pape! pupici
-
ce dulce e cea mica…sa ti traiasca …pofticioasa mica !!!!
Lasă un răspuns
Boccelute cu visine
[…] mie mintea imi sta pe la tot felul de mancaruri cu carnita, tocanite de mi le facea mama pe acasa, puiul cu morcov si usturoi si mai nou la wrap cu fasole rosie si friptura de pui. Pentru ca, de regula, cand ne ramane ceva […]
[…] Incepe postul ii spun lui Remi. “Aaaa… acum inteleg de ce chifetele alea nu aveau gust de carne. Ma miram eu ce te-a apucat…” Ii spusesem la telefon ca ii lasasem ceva de mancare, in timp ce eu fugaream loganul spre locul de intalnire cu niste prietene. Zic: da… le-ai si mancatr deja? pai si nu is bune? pai is din vinete cu linte, sos de rosii… tot ce vrei… N-au gust de carne… oook, vezi ca Miruna are niste pulpe de pui cu morcov… […]