WordPress Templates

Boccelute cu visine

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre reteta de astazi pot sa va zic ca veti exclama doar atat: aaawww! Si fara pic de falsa modestie, cu mare mandrie va zic ca asta e o reteta de am scris-o si am preparat-o iarasi, acum, zilele astea, in 2015, desi prima data am facut-o in 2011, pe vremea cand abia deschideam ochii in blogarit :)) Bun, acum ca am lamurit treaba asta, sper sa aud si eu un awwww pentru pozele astea minunate. Stiu, nu-s tocmai zana, nu-s nici macar cu pantofi roz si zambet larg sagalnic, dar vreau si eu  oameni extaziati :)) ha, ha bun…. deci Boccelute cu visine e o reteta de am gasit-o prin cartea lui Horia Varlan, minunata carte de altfel, si m-au cucerit de cand am citit cam ce contin si cum se fac. Acum, in 2015, am refacut reteta asta si sincer va spun ca  rezultatul a fost parca mult mai bun 🙂 Dar nu va speriati, e o reteta pe care o poate face oricine, caci nu trebuie nici o maiestrie la lipit boccelutele astea miraculoase. Deci luati aminte…Boccelute cu visine

Ingrediente pentru reteta de Boccelute cu visine

  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 150 gr unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr visine fara samburi
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte rece
  • zahar pudră pentru pudrat

Boccelute cu visineMod de preparare pentru reteta de Boccelute cu visine

Visinele se spala, se curata de codite si samburi si se pun intr-un bol peste care adaugati zahar tos. Amestecati si lasati vreo 2 ore sa lase zeama. Apoi rasturnati visinele intr-o strecuratoare si le scurgeti bine de zeama lasata, din care va veti putea prepara un suc delicios sau un smoothie.

Amestecati faina cu untul, un ou intreg, un strop de sare, zeama de lamaie si apa turnata cate putin. Amestecati si framanati un aluat ferm, elastic, nelipicios. Lasati-l sa se odihneasca, sub un prosopel curat, macar jumatate de ora.

Intindeti o foaie de aluat nu prea gros si taiati patrate. Puneti in mijlocul unui patrat de aluat cateva boabe de visine. Inchideti patratul, practic strangeti-i marginile fara prea multa migala, obtinand un portofelas si, rand pe rand, asezati in tava de copt  una cate una aceste delicate boccelute cu visine. Ungeti-le  cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte.

Boccelute cu visine

Bagati tava la cuptor, la foc moale, 170 grade si lasati 40-45 de minute. Scoateti-le, pudrati-le cu zahar pudra si pofta buna!

Boccelute cu visine Boccelute cu visineBoccelute cu visine

15 Responses to Boccelute cu visine

  1. sarah spune:

    yummy.faina rau reteta.am facut saptamana trecuta niste placintele cu fructe dar n-am mai apucat sa fac poza dupa ce le-am copt.pupicei

  2. ophelia1983 spune:

    ce imi plac…mai am cateva visine in congelator…paote ma bag la reteta ta zilele astea!

  3. gaby_d spune:

    Vreau si eu 4 !

  4. Alice spune:

    gaby @ trimit cargus? :)))

  5. Alice spune:

    ophelia , lasa mai pe la iara, ca de acum iar vine canicula :))

  6. Alice spune:

    sarah..lasa ca am vazut eu ce placintele faci matale :))

  7. georgiana spune:

    astept si eu ziua aia in care voi primi un telefon de la tine si ma vei invita la o „ceva” bun de papa. sunt foarte rabdatoare, sa stii :))

  8. Dau la schimb o portie de inghetata.Tocmai am postat-o.Ce zici.Te prinzi?

  9. TeoBucatar spune:

    Cred ca-s tare parfumate de visinile alea!

  10. Adela Zilahi spune:

    Imi place tot ce e cu visine!

  11. Miha spune:

    N-am mai apucat sa vad…mi-ai zis unde stai? :)))

  12. Alice spune:

    georgi @ ne vedem la o bere si poate aduc si ceva bun :))

  13. Alice spune:

    Diamar, ma prind ca n-am incotro 😛

  14. Alice spune:

    Teo, Adela…si mie-mi place cam tot ce e cu visine…si is parfumate, asa este 🙂

  15. Alice spune:

    Miha, stau cam departe de tine…in Alexandru 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.