WordPress Templates

Piept de pui picant la gratar

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am primit o invitatie din partea celor de la gustos.ro de a participa luna aceasta la un gratar virtual, alaturi de alti bloggeri invitati. Astfel ca voi ma voi numara printre cei ce iau parte la proiectul „Cu bloggerii la gratar”… gatind pentru dvs.

   Piept de pui picant la gratar Astfel ca… va spun, dragilor, ca este cel mai bun gratar de pui, pe care l-am mancat vreodata.

Nu-mi place puiul la gratar in mod deosebit, pentru ca desi multa lume se lauda ca face pui la gratar oriunde si oricand…. de cele mai multe ori… e un gratar ratat, banal… fad. Puiul e fad si pus doar asa cu niste codimente oarescare…. e… pui cu iz de gratar. Parerea mea!

Pentru aceasta reteta am folosit piept de pui, dar se pot folosi, cu succes, si pulpe de pui… cu singura mentiune, din partea mea, de a le cresta foarte bine, pe langa os. De fapt… oricine pregateste pulpe de pui la gratar, sau orice fel de carne ce are si os, stie acest lucru. In caz contrar… carnea nu se va patrunde suficient, va ramane cruda in interior, aproape de os, chiar daca la exterior va avea o crusta frumoasa.

Ingrediente pentru Piept de pui picant la gratar

  • 500-600 gr piept de pui
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri curry
  • 1/2 lingurita chili

Mod de preparare pentru Piept de pui picant la gratar

Pieptul de pui curatat de piele si dezosat se taie in cuburi potrivite ca marime. Intr-un bol amestecam smantana cu curry si chili si turnam acest amestec peste bucatile de piept de pui. Dam la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lasat carnea la marinat peste noapte.

Piept de pui picant la gratar

Incingem gratarul….:)) treaba ce revine exclusiv barbatilor, ca de altfel intregul proces tehnologic ce tine de pregatirea gratarului si frigerea carnurilor…:))

Pe niste bete de frigarui, tinute in apa, in prealabil, infingem bucatile de carne si le punem pe gratar, pana se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de patrunsa.

Alaturi de carne punem pe gratar si pachetelele de branza feta, si se lasa pentru vreo 10 minute. Se desfac in momentul servirii alaturi de pieptul de pui si se presara putin busuioc maruntit.

Piept de pui picant la gratarPiept de pui picant la gratar

Pofta mare sa aveti!

7 Responses to Piept de pui picant la gratar

  1. […] altii doar o completare a carnii de pui sau porc fripta pe gratar. Noi am servit-o alaturi de un piept de pui picant la gratar, o reţeta cu care am participat, alaturi de alţi bloggeri, la invitatia lansata de gustos.ro luna […]

  2. […] momentul servirii, alaturi de gratarul preferat. Mie, de exemplu, imi place tare mult alaturi de un piept de pui picant la gratar, chiar daca si salata e putin picanta, dar imi place de […]

  1. sarah spune:

    arata foarte bine.culoarea e foarte placuta.cat despre parerea ta cu puiul la gratar incearca macar o data pui marinat in condiment tikka .cred ca iti vei schimba parerea.pupicei multi

  2. Alice spune:

    sarah, nu ma intelge gresit…imi place puiul la gratar, dar nu extraordinar de mult…
    acuma cred ca vorbesti despre puiul tikka masala?
    e pe lista de asteptare :))
    pupici

  3. Antonina spune:

    Ce minunatie Alice.. imi place tare culoarea si aroma !! pupici

  4. Florina spune:

    Chiar ca e apetisant…Si apropo, nici eu nu ma dau in vant dupa piept de pui la gratar dar al tau pare bunut.

  5. catkitchen spune:

    ffff gustos , imi place !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.