Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
by Alice Ciobanu
O friptura de pui cu o aroma racoritoare. Si cu preferatul meu: ghimbirul. Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere.
- un piept de pui mare
- o bucata de ghimbir proaspat
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lamaie, sucul si coaja
- 2 linguri miere
- ulei de masline
Mod de preparare pentru Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
Pieptul il curatati de pielita de pui, il taiati in bucati potrivite si il puneti intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie si coaja data pe razatoarea mica si mierea de albine. Frecati bine carnea cu aceste ingrediente si lasati puţin, vreo jumatate de ora.
Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade sau semnul 4.
Puneti apoi carnea intr-o tava de friptura, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.
Serviti pieptul de pui cu orez basmati fiert cu putin unt si sare si piper dupa gust.
Lasă un răspuns
Tiramisu de vara
7 Responses to Piept de pui cu ghimbir, lamaie si miere
Trebuie sa fia tare bunut.Dar ce ma fac eu ca alor mei nu le place ghimbirul.Am facut mai demult ceva cu el si nu le-a placut aroma.Intotdeauna mi-a fost urat cand cineva si-a insusit ceva ce nu este al lui.Citeam pe bloguri de aceste lucruri urate si ma gandeam cat munciti voi,si altii profita O zi minunata iti doresc.Pup.
Cred ca este la fel de bun precum arata.
Foarte buna aroma de ghimbir!
cred ca este delicios.pieptul de pui are nevoie de ceva in plus pentru savoare si ghimbirul cred ca e acel ceva.”crima in bucatarie ” ,m-ai facut sa rad.nu este nici o crima dupa parerea mea.am vazut insa un delikat home made la Maya pe blog si ma bate gandul sa il incerc.pup cu drag!!
nu am facut niciodata reteta asta , dar pare interesanta 😉
Doresc sa fac aceasta reteta mie imi plac aromele exotice dar nu stiu daca o sa le placa si musafirilor.As dori un fel principal dupa o spuma de creveti cu oua si avocado apoi tarta cu lamaie .Merg mai bine legume courgettes, ,,,sau orez ca garnitura sau fruct de mango,boabe de struguri albi?Cred ca o sa fie bun si mai usor dupa sarbatorile cu mancaruri grele.Ce propuneti?E OK?
Cu multumiri,Mioara
Draga doamna Mioara,
Sunt convinsa ca orice veti incerca va va placea atat dumneavoastra, cat si musafirilor dumneavoastra.
Multumesc de vizita si va mai astept in Tara BUcatelor.