Melci cu scortisoara si glazura din branza
by Alice Ciobanu
Mi-a plăcut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul său, adică mi-a plăcut foarte tare aluatul ei minunat, pe care nu ştiu de unde l-a descoperit… şi mai ales mi-au plăcut cum arătau cozonăceii ei. Aşa încât weekendul ăsta am zis că e de musai să încerc aluatul ei, mai ales că se apropie Paştele şi trebuie să cucinez şi eu ceva… L-am încercat şi e minunat, exact aşa cum l-a descris ea. Aşa că declar că anul ăsta cozonăceii mei se vor face cu acest aluat. Am încercat rulourile ei cu scorţişoară şi cu glazura de la Cinnamon rolls. Nu am strâns ruloul de aluat aşa tare, cum ar fi trebuit… aşa că s-au cam desfăcut la cuptor. Eu i-am denumit Melci cu scortisoara si glazura din branza.
Ingrediente pentru Melci cu scortisoara si glazura din branza
- 2 ouă
- 10 gr. drojdie
- 60 gr. unt
- 200 ml lapte
- 100 gr. zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- coajă portocale
- 550 gr făină
- 2 linguri scorţişoară măcinată
- 100 gr unt
- 75 gr zahăr
- 1 gălbenuş
- 2 linguri lapte
- 100 gr unt
- 100 gr brânză Almette
- 150 gr zahăr pudră
Mod de preparare pentru Melci cu scortisoara si glazura din branza
Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine: maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere şi apoi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.
După ce avem aluatul astfel crescut, îl întindem pe masă şi cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt, presărăm zahărul şi la urma scorţişoara măcinată. Rulăm apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt, lucru care mi s-a întâmplat şi mie, drept pentru care mie mi-au ieşit nişte melci şi nu rulouri. Aşadar formăm un rulou din care vom tăia cu aţa bucăţi de 4 cm. Punem bucăţile într-o tavă tapetată cu unt şi făină, lăsăm puţin la crescut în tavă, la loc cald, cam 15-20 minute.
Încorporăm un gălbenuş în două linguri de lapte şi ungem fiecare rulou pe întreaga suprafaţă. Apoi dăm la copt în cuptorul încălzit, până se rumenesc frumos.
Separat vom face grazura astfel: frecăm untul cu brânza şi apoi adăugăm treptat zahărul pudră, frecând în continuare până obţinem o cremă spumoasă. Când melcii sunt gata, cât sunt încă fierbinţi, se toarnă glazura de brânză deasupra. Se lasă apoi la răcit şi sunt absolut mai mult decât delicioşi.
15 Responses to Melci cu scortisoara si glazura din branza
-
Ce buna e glazura aceeea! Mmmmmm…
-
Da miha, e foarte faina glazura aia. Si ma gandesc sa o mai folosesc si la alte patiserii . mersi fain…
-
Super arata…O zi placuta.
-
Vai cat de bine arata.
-
Multumesc Haplea si Miodrag
-
Va asigur că pe cît sînt de arătoşi, pe atît sînt şi de gustoşi…
-
stim Remik stim…..dupa cum iti creste burta vazand cu ochii :))
Pacat ca n-ai grija si de colega ta de la parter..mai ales avand in vedere ca ati ramas ultimele „ospicii” din firma ;P -
Recunosc că, în afară de egoismul meu bine-cunoscut, n-am nici o scuză :)) Poate faptul că a mea colegă din ospiciul de la parter a fost puţin plecată la capitale :)) Şi uite aşa s-au dus melcii ăştia unul cîte unul pe burta lui remik…
-
Promit eu Monya…ca vom avea grija si de colega de la parter :))
-
Alice….o scumpa ca de obicei…Remik…un papacios.
Va poop -
Mai bine păpăcios decît scump… :))
Lasă un răspuns
Spaghetti cu ciuperci
[…] Alice albinutza Am facut cozonac cu nuca si rahat, folosind pentru aluatul din care am facut si Melcii cu scortisoara, pentru ca mi-a placut aluatul puhav si care nu se usuca foarte […]
[…] acelasi aluat pufos din care am facut si cozonacul si melcii cu scortisoara, am pregatit si pasca pentru masa de […]
[…] le gasiti la reteta de melci cu scortisoara si glazura din branza […]
[…] facut Cozonac cu nuca si rahat, folosind aluatul din care am facut si Melci cu scortisoara, pentru ca mi-a placut aluatul puhav si care nu se usuca foarte […]