WordPress Templates

Cannelloni cu carne si ciuperci

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ieri am preparat paste 🙂 adica un fel de a zice preparat 🙂 caci am fiert niste sfredelusi de paste integrale peste care am ras niste telemea de vaca. E unul din meniurile preferate ale Mirunei. Iar pentru noi doi, iubiteii casei, adica eu si R., am preparat altfel de paste: Cannelloni cu carne si ciuperci. Daca-i bal, apai bal sa fie. Asa ca am insfacat o cutie de cannelloni, am luat niste carnita de prin congelator, o bucata de branza telemea si un borcan cu ciuperci si iata preparatul! Nimic surprinzator, nimic iesit din comun, nimic care sa te faca sa transpiri o zi intreaga, sa faci plating fabulos, sa te certi cu chefii de la MC sau HK. Dupa cum stiti, nu concurez pe-acolo, n-am veleitati asa de artistice 🙂 Deci, niste Cannelloni cu carne si ciuperci, mancam si noi?

Cannelloni cu carne si ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Cannelloni cu carne si ciuperci

  • 1 cutie cannelloni Divella
  • 400 gr carne de vita tocata
  • 1 borcanel de ciuperci
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 100 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 lingurita oregano praf
  • sare de mare
  • piper (optional)
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 gr smantana
  • 50 gr branza telemea

Cannelloni cu carne si ciuperci

Mod de preparare pentru reteta de Cannelloni cu carne si ciuperci

Puneti intr-o cratita de tuci uleiul si ceapa tocata marunt. Cand ceapa a devenit aurie, adaugati carnea tocata si lasati-o pana se albeste frumos. Adaugati ciupercile taiate si o cana de apa. Acoperiti cu un capac si lasati pe foc mic, jumatate de ora. Apoi adaugati sucul de rosii, rozmarin si nucsoara, sare si piper daca vreti. Amestecati si trageti de pe foc si lasati sa se racoreasca usor in timp ce se prepara sosul.

Intr-o craticioara puneti laptele rece, pe foc mediu. Cand incepe sa se incalzeasca adaugati amidonul si amestecati repejor, avand grija sa nu faca cocoloase si nici sa se ingroase prea tare. Adaugati branza telemea rasa mare sau strivita cu furculita (dupa cum va e la indemana) si imediat ce s-a topit cat de cat, adaugati smantana. Omogenizati si trageti de pe foc.

Ungeti cu putin unt o tava de marime potrivita. Eu am avut una mica, asa ca am pus doua straturi de cannelloni, unul peste altul. Nu stiu daca e bine sau nu, dar ne mai adaptam 🙂 si oricum au iesit super bune. Buun, continuam, deci!

Umpleti cu grija fiecare tub cannelloni si apoi il puneti in tava. Procedati astfel pana ce le umpleti pe toate si sunt toate frumusel randuite in tava. Va veti murdari putin pe degetele si poate ca nu se vor umple complet… eu am luat cate un tub si l-am pus vertical pe o farfurie turnand incetior cu lingurita cate putintica compozitie. Cam migalos si usor murdaricios, dar ce conteaza :).

Turnati pe deasupra sosul ala alb si dati la cuptor cam 20 de minute, la foc moderat.  Consumati-le calde.

Pofta buna!

Cannelloni cu carne si ciuperci

2 Responses to Cannelloni cu carne si ciuperci

  1. Julia Tanase spune:

    Interesanta reteta ,si mai ales sosul ,ca nu ai facut clasicul bechamel cu unt ,faina si lapte. Brava ,pupicei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.