WordPress Templates

Rata cu varza

Astazi va aduc o rata cu varza sau o rata pe varza depinde cum va place voua sa ii spuneti.
De ceva timp tot ma gandeam ca e timpul sa prepar ceva din bucatile de rata care stateau in congelator. Astfel ca atunci cand remi a adus acasa o varza mare, a fost perfect sa ne apucam de treaba. N-am mai stat pe ganduri si am pus la dezghetat bucatile de carne de rata.
E delcioasa si gustul usor dulceag al carnii de rata devine si mai delicios si pronuntat in modul asta de gatire. Din bucatile de rata, de regula din sapte si aripi fac stock de rata pe care il portionez si congelez si folosesc apoi la ciorba. Insa mi-ar placea sa cumpar o rata intreaga si sa o gatesc in felul asta… Fie doar si pentru ca imi place varza la cuptor, iar tigaia cu varza si kaiser e una din preferatele mele.
 

Ingrediente pentru Rata cu varza la cuptor

  • rata (in cazul meu aripi si pulpe de rata)
  • o varza medie cam de 1,5 kg
  • o ceapa potrivita
  • 3 linguri bulion de casa
  • cateva rosii cherry
  • frunze dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • patrunjel verde tocat

rata cuvarza

Mod de preparare pentru Rata cu varza la cuptor

Taiati varza fidelute. Apoi o frecati cu sare si o stoarceti bine de tot in pumni. In felul acesta varza va deveni frageda, gustoasa, sarata atat cat trebuie si veti elimina excesul de apa (acea apa care creeaza unora pobleme digestive).

Bucatile de rata le crestati din loc in loc si le tavaliti prin ulei si condimente. Apoi trageti-le la tigaie pena capata o fata si pielea devine aurie, crocanta.

Intr-o cratita incapatoare caliti ceapa tocata mare, pana devine aurie. Adaugati treptat varza stoara de excesul de apa. Amestecati. Incorporati bulionul de casa, rosiile tocate si frunzele de dafin. Puneti bucatile de carne de rata. Acopertiti vasul si fierbeti la foc molcom o ora, o ora si jumatate sau dati la cuptor. Un strop de patrunjel verde la final, optional.

rata cu varza rata cuvarza rata cu varzaPofta buna!

12 Responses to Rata cu varza

  1. Monya spune:

    ioiii…iar mi-ai adus aminte de varza cu carne si iar mi-e pofta !!!
    Trebuie sa fac si eu neaparat zilele astea …dar vreau cu afumatura !!!

  2. Carmen spune:

    ce-mi place rata pe varza… aripi n-am incercat pana acum, dar sigur sunt bune 🙂 tare frumos arata asa rumenite 🙂

  3. Florina spune:

    Musai cu ardel iute si multa paine proaspata 😀

  4. Alice spune:

    Monya..si noi facem si cu afumatura, si cu porc…dar de data aceasta…ratusca :))

  5. Alice spune:

    Carmen, e buna si cu aripi, nu-s ele asa carnoase, dar e ok in combinatia asta

  6. Alice spune:

    Florina, da…neaparat cu ardei iute sipaine proaspata…

  7. Nil spune:

    suna bine si arata bine ! o sa incerc si eu varza ta:)

  8. Mihaela spune:

    Ratusca pe varza: deliciu! 🙂

  9. Alice spune:

    Nil, incearca…sper sa va placa 😛

  10. Alice spune:

    Mihaela, e un deliciu o ratusca ..ai dreptate 🙂

  11. georgiana75 spune:

    va chinuiti si voi cu postul, vad… 😀
    arata de vis!

  12. remik spune:

    Pai… varza e de post. Si ardeiul iute 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.