Rata cu varza
Ingrediente pentru Rata cu varza la cuptor
-
rata (in cazul meu aripi si pulpe de rata)
-
o varza medie cam de 1,5 kg
- o ceapa potrivita
- 3 linguri bulion de casa
- cateva rosii cherry
- frunze dafin
- sare
- boabe de piper
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare pentru Rata cu varza la cuptor
Taiati varza fidelute. Apoi o frecati cu sare si o stoarceti bine de tot in pumni. In felul acesta varza va deveni frageda, gustoasa, sarata atat cat trebuie si veti elimina excesul de apa (acea apa care creeaza unora pobleme digestive).
Bucatile de rata le crestati din loc in loc si le tavaliti prin ulei si condimente. Apoi trageti-le la tigaie pena capata o fata si pielea devine aurie, crocanta.
Intr-o cratita incapatoare caliti ceapa tocata mare, pana devine aurie. Adaugati treptat varza stoara de excesul de apa. Amestecati. Incorporati bulionul de casa, rosiile tocate si frunzele de dafin. Puneti bucatile de carne de rata. Acopertiti vasul si fierbeti la foc molcom o ora, o ora si jumatate sau dati la cuptor. Un strop de patrunjel verde la final, optional.
Lasă un răspuns
Primul meu cooking session – Electrolux (MediaGalaxy, Felicia Iasi)
12 Responses to Rata cu varza
ioiii…iar mi-ai adus aminte de varza cu carne si iar mi-e pofta !!!
Trebuie sa fac si eu neaparat zilele astea …dar vreau cu afumatura !!!
ce-mi place rata pe varza… aripi n-am incercat pana acum, dar sigur sunt bune 🙂 tare frumos arata asa rumenite 🙂
Musai cu ardel iute si multa paine proaspata 😀
Monya..si noi facem si cu afumatura, si cu porc…dar de data aceasta…ratusca :))
Carmen, e buna si cu aripi, nu-s ele asa carnoase, dar e ok in combinatia asta
Florina, da…neaparat cu ardei iute sipaine proaspata…
suna bine si arata bine ! o sa incerc si eu varza ta:)
Ratusca pe varza: deliciu! 🙂
Nil, incearca…sper sa va placa 😛
Mihaela, e un deliciu o ratusca ..ai dreptate 🙂
va chinuiti si voi cu postul, vad… 😀
arata de vis!
Pai… varza e de post. Si ardeiul iute 😉