WordPress Templates

Pulpe de rata cu piersici

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am primit o rata, caci ai mei socri cresc si niste rate de ceva vreme. Am primit o  rata mai potrivita asa, dar fix ca sa fac din ea niste retete delicioase.

Prima pe lista dorintelor a fost rata cu portocale, dar pentru ca nu aveam in casa portocale si lenea e mare, am facut niste pulpe de rata cu piersici. Dupa cum stiti, prietenii de la Sun Food imi sunt intotdeauna de ajutor. Puteti face aceasta reteta si cu piersici, dar numai in sezon. Pentru ca decat sa luati niste piersici de „guma” tari si fade, fara gust si textura, mai bine folositi piersici din compot, gata decojite.

Despre rata asta am numai cuvinte de bine. A iesit senzationala si nici nu as fi crezut ca se poate prepara o rata cu minim efort si atat de putine ingrediente. Sa va povestesc, deci!

Pulpe de rata cu piersici

Ingrediente pentru reteta de Pulpe de rata cu piersici

Pulpe de rata cu piersici

  • 2 pulpe de rata
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita sare fina roz
  • piper proaspat  rasnit
  • 50 gr unt
  • 1 conserva piersici decojite in compot

Pulpe de rata cu piersici

Mod de preparare pentru reteta de Pulpe de rata cu piersici

Luati pulpele de rata si crestati-le putin pielea. Frecati-le cu putina sare si piepr rasnit. Incingeti uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie si prajiti pulpele de rata cate 4 minute pe fiecare parte. Apoi puneti-le intr-o tava termorezistenta si adaugati jumatate din uleiul din tigaie si 20 gr unt.

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.

In tigaia in care ati prajit pulpele de rata puneti piersicile din compot taiate felii groase si untul. Lasati la foc molcom pana ce untul se topeste si feliile de piersica incep usor sa se caramelizeze iar sosul se ingroasa.

Scoateti pulpele de rata si consumati-le calde cu piersici caramelizate.

Pofta buna!

Pulpe de rata cu piersici Pulpe de rata cu piersici

One Response to Pulpe de rata cu piersici

  1. coco spune:

    interesanta combinatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.