WordPress Templates

Primul meu cooking session – Electrolux (MediaGalaxy, Felicia Iasi)

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Weekendul ce tocmai a trecut (adică 15-16-17 aprilie 2011) am participat la primul meu cooking session :))…Yupiii!!!

Am fost cooptată de cei de la Electrolux şi GolinHarris să particip la acest eveniment culinar, în calitate de Chef. Aşa că tot weekendul timp de câteva ore pe zi (14-18) mi-am exersat talentul şi abilităţile de bucătar, cofetar mai bine spus, pregătind brioşe pentru cei care s-au aflat în trecere sau la cumpărături în MediaGalaxy din Felicia Iaşi.

Brioşele au fost pregătite după două reţete prestabilite de cei de la Electrolux, astfel că am început prin a face brioşe cu ciocolată şi brioşe pentru mic dejun cu banane şi seminţe şi apoi am continuat prin a combina cele două reţete, aşa pentru diversitate şi divertisment culinar.  Aşa că am făcut brioşe cu ciocolată şi stafide, cu ciocolată şi seminţe de in, cu banane garnisite cu stafide şi seminţe de floarea soarelui…. Pot spune că brioşele se duceau repede, repede, cât încă erau calde, tocmai scoase din cuptor…aşa încât cred că m-am descurcat foarte bine preparându-le.

Am avut plăcerea de a lucra cu oameni drăguţi şi binevoitori, care m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, dar mai ales au avut abilitatea de a se purta cât mai natural astfel încât să-mi înlăture marile emoţii pe care le-am avut iniţial. Era prima dată când trebuia să fac brioşe, dar era pentru prima dată când participam activ, ca chef la un asemenea eveniment (gătind în loc public, de faţă cu atâţia ochi străini…)…aşa că emoţiile au fost pe măsură, dar s-au dovedit a fi constructive, până la urmă.

Un rol important în procesul de gătire l-au avut şi sculele profesionale cu care am lucrat, scule marca Electrolux (evident!). Evenimentul în sine a avut drept scop promovarea de către cei de la Electrolux a unui cuptor ultra-deştept…şi anume cuptorul CombiSteam. Un cuptor care găteşte ecologic, cu funcţie de aer cald dar şi cu funcţie de aburi, având aproape 74 de reţete prestabilite, numai bun pentru a-ţi lăsa timp şi pentru gătit dar şi pentru tine. Am mai avut la dispoziţie şi o plită cu inducţie cu suprafaţă vitroceramică, care încălzea foarte repede şi mai ales nu ai cum să te frigi, arzi, chiar dacă plita este deschisă şi funcţională. Este o plită excelentă pentru situaţia în care mai ai şi nişte mici neastâmpăraţi prin casă.

Nu ştiu ce altceva v-aş mai putea povesti…decât că atmosfera a fost prietenoasă, oamenii drăguţi, brioşe calde, cuptor profesional…altfel spus..o sesiune de cooking adevărată.

Mulţumesc Roxanei, cea care mi-a descoperit blogul şi m-a contactat pentru acest cooking session, şi lui Ionuţ, băiatul care a promovar cuptorul şi care s-a ocupat şi de treburile „administrative”.
Să nu uit a mai spune doar că Electrolux organizează un nou cooking session pe 20-21 aprilie, tot în MediaGalaxy din Felicia Iaşi. Din motive foarte obiective nu pot participa la acest eveniment, dar o puteţi găsi acolo pe  Florina pe care le-am recomandat-o cu mare drag.

14 Responses to Primul meu cooking session – Electrolux (MediaGalaxy, Felicia Iasi)

 1. […] Am revazut-o pe Roxana (o fata care binedispune si o prezenta foarte pozitiva), cu care m-am cunoscut in Iasi, cand am avut primul meu cooking session. […]

 1. Florina spune:

  Bravo Alice! Intr-adevar briosele au fost foarte bune! Pe incercate 😉

 2. Florina spune:

  Multumesc pentru recomandari! Sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor induse de tine 🙂

 3. Monya spune:

  felicitari !!!!

 4. Alice spune:

  Multumesc , Monya

 5. Alice spune:

  Florina..fii pe pace….

 6. Flory spune:

  felicitari, Alice! briosele chiar par delicioase!!!

 7. pansy spune:

  Ei,asta da veste ! felicitari.premiile mele de paste te asteapta sa le ridici,sper sa te distreze !

 8. Miha spune:

  Felicitari Alina! :*
  Briosa mea unde e? :)))

 9. Alice spune:

  Flory, multumesc..chiar au fost delicioase

 10. Alice spune:

  Pansy…mersi. O sa trec sa iau premiile haioase. Multumesc

 11. Alice spune:

  Miha, pai nu vezi cite briose ti-am pastrat? :))

 12. Nil spune:

  felicitări! aratau super! pacat ca sunt asa departe ca veneam să pap si eu unaŞ=

 13. Alice spune:

  Nil..iti aduc eu la vara, cind vin la Constanta :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.