Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)
by Alice Ciobanu
Am făcut Pasta de susan Tahini în casă. Şi pentru că mi-a ieşit şi sunt mândră de asta, o să pun reţeta şi aici, pe blog, poate mai încearcă cineva.
- seminţe de susan – plic de 100 gr din supermarket
- 25 ml ulei
- răbdare
Mod de preparare pentru Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)
Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.
Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan (tahini) atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cea din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită.
17 Responses to Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)
-
Cu siguranta vom incerca asa ceva. Te-am adaugat in blogroll pe Blogul lui Haplea. Succes in continuare!
-
Daca ma crezi nu am auzit pana acum de aceasta pasta, dar pare interesanta. La ce mancaruri se foloseste? La kebab, shaworma?
-
Acum am realizat ca nu consum suficiente seminte si procedez foarte rau .
Multumesc ca mi-ai deschis ochii ! -
Felicitari pentru rabdarea pe care ai avut-o pentru pasta de susan, eu am cumparat-o, dar din fericire nu a costat mult. Ai un premiu care te asteapta la mine pe blog, sa ai o zi placuta!
-
haplea, multumesc pt vizita si pt ca m-ai adaugat in blogroll. Te voi vizita cit mai des pt ca imi place ceea ce faci acolo.
Florentina, nici eu nu maninc suficiente seminte..mare rusinica.
Mihaela, si eu as fi cumparat-o , dar din lipsa de chef de mers pina la magazinul arabesc….am zis ca hai sa incerc singurica. Multumesc pt premiu…nu ma asteptam. -
Florina, pasta de susan (Tahini) se foloseste la citeva preparate din bucataria araba, nelipsita din vestitul humus. Eu o voi folosi acusi la o salata de vinete cu tahini, pregatita special pt invitatii ce vor veni sa o serbeze pe Miruna. Sunteti asteptati si voi 😉 O voi mai folosi si la alte citeva mancarruri specifice …dar…mai incolo..pe blog noutatile.
-
Multumim de invitatie! Salata de vinete e printre preferatele mele 😉
-
Arata tare bine..o sa incerc si eu… te-am trecut si eu in lista mea de bloguri..multumesc…o primavara placuta…
-
ma felicit pentru descoperirea retetei.haha,glumesc de fapt.felicitari tie ca ai postat-o.daca ai sti tu de cand o caut!!!ma pun pe treaba ca aveam in plan un hummus si chiar n-am tahini.pupic!!!
Lasă un răspuns
Ciocolata de casa
[…] Deci il pui in robot, adaugi usturoiul tocat, ulei, pasta de susan, pe care o poti face super bine si in casa sau o poti cumpara, putintica boia de ardei si push. […]
[…] 3 linguri tahini […]
[…] 3 linguri de tahini (pastă de susan) […]
[…] linguritatahini home […]
[…] lingurita tahini home […]
[…] 2 linguri pasta de susan […]
[…] 3 linguri tahini (pasta de susan) […]
[…] 3 linguri de tahini (pasta de susan) […]