Pilaf cu rosii cherry si spanac
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
by Alice Ciobanu
Pentru că eram în criză de timp şi trebuia să încropesc foarte repede ceva de mâncare, m-am gândit să fac un pilaf. Mai exact un Pilaf cu rosii cherry si spanac. Alături de o friptură de pui la cuptor.
Ingrediente pentru Pilaf cu rosii cherry si spanac
Pentru pilaf:
- orez
- spanac
- câteva roşii cherry
- ulei de măsline
- sare
- piper
Pentru friptura de pui
- pulpe de pui
- o cana de vin
- rozmarin
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare pentru Pilaf cu rosii cherry si spanac
Se spală orezul şi se pune la călit în puţin ulei. Apoi se pune apă şi se dă la fiert la foc foarte, foarte mic. După vreo 15 minute am adăugat spanacul tocat, roşiile cherry, sare şi piper. Se lasă la fiert la foc de asemenea foarte, foarte mic, încă vreo 20 minute.
În timpul ăsta am încropit o mică friptură de pui. Adică: am pus într-un vas yenna pulpele de pui peste care am turnat o cană de vin, câţiva stropi de ulei de măsline, rozmarin, tarhon, sare, piper. Am dat totul la cuptor cam 20 de minute.
Totul a fost delicios, alături de nişte castraveţi muraţi.
Poftă bună!
P.S. Din lipsă de timp nu am apucat să fac poze întregului proces tehnologic. Noroc că soţul meu a avut tăria să facă o fotografie produsului final înainte de a se avânta în mâncarea aburindă.
Lasă un răspuns
«« Previous Post
Varza cu carne
Varza cu carne
2 Responses to Pilaf cu rosii cherry si spanac
mare noroc cu sotul asta al tau !!!!
asa este Monya, am mare noroc cu el