WordPress Templates

Varza cu carne

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Varza cu carne

Am făcut o mâncare banală, hmm… Varza cu carne.

Dar nu orice fel de varză şi nu orice fel de carne.

Astfel că am luat o varză murată (mărime potrivită spre mărişoară) direct din butoiul de la ţară, de la socri, pe care soţul meu a tăiat-o şuviţe cu dexteritatea obişnuită.

Câteva oase cărnoase afumate niţel, câteva jumări şi o piele de pe pieptul unui răţoi, fiartă în prealabil la oala minune cam o oră. Pielea de răţoi a fost tăiată şuviţe.

 

Tot acest mix se pune la călit în suficient ulei împreună cu o ceapă serioasă. Se lasă aşa la foc mic cam vreo 20 minute.  Peste toate se răstoarnă varza tocată şi se lasă la călit până devine aurie, amestecând din când în când. Se adaugă apoi o cană de apă şi vreo 3 linguri de bulion.

Într-un vas yenna am aşezat un strat din acest amestec auriu peste care am pus oasele afumate, jumările şi şuviţele de piept de raţă., câteva roţii cherry. Am pus apoi restul de varză şi o crenguţă de cimbru din ograda de la ţară, ruptă în câteva bucăţele.

Am acoperit vasul cu o folie de aluminiu şi am dat totul la cuptor, la foc mijlociu-mic, preţ de vreo două ore. După o oră am scos folie de aluminiu pentru a lăsa să se rumenească puţin.

Ceea ce a ieşit a fost delicios de bun, mai ales că s-a servit caldă cu mămăligă aburindă şi o ţuică de prună de la Pietrărie.

Varza cu carne
   Poftă bună!

4 Responses to Varza cu carne

 1. remik spune:

  Cea mai bună varză pe care am mîncat-o io vreodată !

 2. Alice spune:

  mă bucur ca ţi-a plăcut, remik

 3. Monya spune:

  la cum povestea Remik de varza asta ….mi-a facut o pofta numai cand il ascultam. Acum ca am vazut si pozele cu rezultatul final……salivez de-a dreptul !!!!

 4. Alice spune:

  deci a povestit? ce tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.