Friptura de rata la cuptor
by Alice Ciobanu
Am primit o raţă, raţă leşească de felul ei, o raţă de curte, crescută bio, eco sau cum li s-or mai zice.
Cotrobăind pe internet am dat peste mai multe reţete de friptura de rata la cuptor, dar până la urmă a trebuit să improvizez ceva, având în vedere că fiind raţă de curte, avea o carne mult mai aţoasă decât e in general carnea de raţă de la magazin, iar pielea era ceva gen şoric… :))
Ingrediente pentru Friptura de rata la cuptor
- un piept şi două pulpe de raţă
- nişte pulpe de pui, puse în eventualitatea în care eşuează complet raţa, să avem totuşi ceva de mâncat 🙂
- sare
- piper
- enibahar
- tarhon (foarte puţin)
- boia de ardei dulce
- frunze dafin
- ulei
- 250ml vin alb, demidulce
Mod de preparare pentru Friptura de rata la cuptor
Se scoate pielea (în cazul meu – şoricul 😀 ) de pe pieptul de raţă şi se spală bine cu apă rece.
Se vor pune bucăţile de carne într-un castron, după care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, piper, enibahar, tarhon, boiaua de ardei şi frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie şi se va lăsa la frigider cam 2-3 ore.
Apoi se vor aşeza toate bucăţile de carne într-o tavă, sau vas yena, se va mai turna restul de 150ml vin şi puţintică apă rece.
Se dă toul în cuptorul încins aproximativ 100 minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. După vreo 60 de minute e bine să scoateţi carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, lăsând în continuare raţa să se rumenească frumos.
Friptura de raţă va fi foarte gustoasă, vă va trebui doar ceva mai multă răbdare, decât pentru o friptură obişnuită, să zicem.
Poftă Bună!
*** Cer scuze cititorilor şi privitorilor mei de blog…nu am poze cu produsul final. Întrucât audienţa a fost foarte încântată, s-a uitat complet de blitz.
5 Responses to Friptura de rata la cuptor
-
Recunosc: n-ai poze cu rata-n farfurie din cauza mea. Am mincat-o. Nu poza, nici farfuria, ci rata :)) Delicioasa…
-
Ma bucr ca ti-a placut. O sa facem poze data viitoare
-
Este un delicui.si cu un vin merge
-
Portali…neaparat cu un vin !
Lasă un răspuns
Ciuperci umplute
[…] reteta din Tara Bucatelor by Alice Ciobanu De Revelion am făcut o garnitura nouă pentru friptura de rata la cuptor. Căutând pe net am găsit o reţetă simplă şi destul de bună, am mai adaptat-o puţintel […]