WordPress Templates

Ciuperci umplute

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu    

Gratie prietenei mele Monya, am aflat de o reteta nemaipomenita de ciuperci umplute, reteta pe care v-o prezint si voua. E o garnitura foarte rapida, dar mai ales foarte gustoasa, dar cred ca poate fi chiar si o gustare, un mod perfect de a manca niste ciuperci alaturi de o friptura suculenta de pui sau porc. Si atat de mult imi plac ciupercile gatite in fel de fel de combinatii, dar cred ca tare mult imi plac cele puse pe gratar, vara, la picnic, alaturi de ardei si rosii, insa si cele preparate la cuptor cu diverse umpluturi sunt delicioase… in special cele umplute cu urda si nuci, sau cele cu hrisca, dar nici acestea simple, umplute cu oua si tocatura de ciuperci nu sunt mai prejos. Deci, sa povestim si sa reactualizam putin aceasta retete publicata la inceputul blogului Tara bucatelor.

Ciuperci umplute

Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute

  • ciuperci – 20 buc
  • o ceapa medie
  • un ou
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Ciuperci umplute

Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute

Luati ciupercile si curatati-le de partea albicioasa si catifelata dintre palarie si codita. Trceti-le rapid printr-un jet de apa rece, si insistati doar in zonele in care sunt acoperite cu pamint. De regula, ciupercile pe care le cumpar eu din piata, de la crescatorii autorizati, mai au bucatele de pamint pe ici colo, dar sunt atat de frumoase si cu niste palarii mari, albe si carnoase. O nebunie!

Scoateti-le coditele si tocati-le marunt, tot asa veti proceda si cu ceapa, pe care o veti curata si toca marunt. Intr-o tigaie inalta sau ceaun de tuci incingeti cateva linguri de ulei si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti-o pana se albeste si se inmoaie. Va veti da seama de acest lucru pentru ca ceapa va deveni aurie, sticloasa. Peste ceapa calita puneti coditele de ciuperci tocate marunt, o cana mica de apa si cateva cristale de sare. Acoperiti cu un capac si lasati la fiert molcom jumatate de ora. Inainte sa fie gata bateti ouale ca pentru omleta si turnati-le in ceaun. Amestecati si lasati pana ce oul batut se incheaga.

Intre timp intr-o tava peste o hartie de copt puneti fiecare palarie de ciupercuta cu gura in sus. Stropiti cu ulei de masline si putina sare si dati la cuptor la foc mic. Nu trebuie decat sa se inmoaie putin, cat sa lase un strop de zeama.

Apoi cu cjutorul unei lingurite umpleti fiecare palarie de ciupercuta cu tocatura din ceaunel. Dati la cuptor cam 15 minute.

Pofta buna la ciuperci umplute!

Ciuperci umplute

4 Responses to Ciuperci umplute

  1. […] palariile mari si frumoase, astfel ca nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Era pacat sa nu le fac umplute, pentru ca erau prea frumoase de pus intr-o supa crema. Si am tot stat si m-am gandit cu ce sa le […]

  1. remik spune:

    Au fost la fel de bune ca si cele preparate de monya, sic 🙂

  2. Alice spune:

    da, asa este…dar Monya e mama ciupercutelor :))

  3. Monica spune:

    multam multam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.