WordPress Templates

Shakshuka cu naut

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Shakshuka cu naut e acel tip de reteta pe care o infuleci vazand cu ochii. E o reteta atat de simpla, dar atat de buna, incat nici nugasesc cuvinte suficiente sa imi exprim euforia ce mi-o da reteta asta. Shakshuka e de fapt oua in sos de rosii, dar , evident, ca poti face Shakshuka cu naut, cu vinete, cu orice iti trece tie prin suflet. E o reteta care nu iti ia mai mult de 30 de minute, cu totul. Poate hai putin mai mult, daca vrei s afaci o aroganta ( cum am facut eu acum) si vei face oua postae si nu oua prajite. Zic ca maxim 30 de minute, pentru ca ai toate ingredientele la indemana: o conserva de naut si o conserva de rosii cuburi de la Sun Food, o tigaie sanatoasa si cinstita de fonta si un blender bun. Cam astea sunt ingredientele principale pentru o Shakshuka cu naut cinstita si perfecta. Despre shakshuka simpla am scris aici pe blog si tocmai cautand acum link-ul, mi-am dat seama ca nu am mai facut shakshuka de doi ani! OMG! Asta asa ca sa vad cam cat de rar gatesc :))

N-am sa reiau ideea ca shakshuka cu naut e o reteta care se maninca direct din tigaie, cu intreaga familie alaturi, pentru ca sunt sigura ca stiti voi mai bine ce si cum. Am sa va spun doar ca tigaia de mai jos e versiunea picanta a lui shakshuka, caci i-am adaugat un ardei iute si o lingura mare de harisa, un amestec special de consimente pe care il gasiti in magazinele arabesti, asta in cazul in care nu aveti o prietena ca Mony a mea <3.  Hai sa va povestesc cum e shakshuka cu naut si poate va conving sa o preparati si voi.

shakshuka-cu-naut-7

Ingrediente pentru reteta de Shakshuka cu naut

shakshuka-cu-naut-1

  • 2 conserve de naut
  • 1 1/2 conserva de rosii
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de ursturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura harisa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva linguri ulei
  • 1 ardei iute

shakshuka-cu-naut-3

Mod de preparare pentru reteta de Shakshuka cu naut

Curatati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul iute in rondele sanatoase. Desfaceti conservele de naut si scurgeti boabele de apa in care au fost conservate. Daca aveti chef puneti apa asta intr-0un bol, luati un mixer si veti avea cele mai misto bezele ever! si de post sau vegane!

Desfaceti conserva de rosii si treceti-o prin blender.

Luati o tigaie sanatoasa si incingeti-o. Adaugati uleiul si ceapa. Amestecati cat sa devina aurie, fara sa o ardeti!. Puneti usturoiul si lasati doar cat sa dati o tura cu lingura de lemn de jur imprejurul tigaii. Adaugati turmericul, sarea si harisa. Amestecati repejor si stingeti cu pasta de rosii. Puneti si boabele de naut. Amestecati si adaugati un strop de zahar. Lasati pe foc pana se ingroasa.

Pregatiti ouale si acum e la altitudinea voastra: ori le prajiti repejor, ceea ce inseamna ca economisiti timp, ori le posati. Va va lua ceva mai mult timp, pentru ca mai mult de un ou, doua, o data nu veti putea prepara. Insa rezultatul va fi de-a dreptul divin! Mai ales cand veti sparge galbenusul ala…!!!!!!!!shakshuka-cu-naut-9 shakshuka-cu-naut-2

Puneti ouale posate in tigaia cu naut, presarati patrunjelul proaspat tocat si rondele de ardei iute. Un strop de boia de ardei pe oul posat si totul va deveni desavarsit!

V-am convins?

shakshuka-cu-naut-5

shakshuka-cu-naut-4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *