WordPress Templates

Supa crema de dovleac copt

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Acum ceva timp in urma, prietena Andreea, de la Zmeurisul Coasta Neagului ( despre care v-am mai povestit eu pe aici pe blog, mi-a adus cativa dovleci buni si frumosi. Dovleci crescuti cu drag de natura, la ea acasa, tocmai in judetul Vaslui. Am pus si am copt o jumatate de dovleac si am facut din coptura asta dulceaga o supa crema de dovleac copt. O deliciosenie perfecta as zice, si chiar mi-a placut mai mult decat supa crema de dovleac hokkaido… nu stiu de ce lauda lumea tipul asta de dovleac, dar cu mana pe inima va spun ca dovleacul asta al nostru, de placinta, cu coaja verde si miez portocaliu si catifelat, e mult, mult mai aromat. Supa crema de dovleac copt e minunata cu putin parmezan razuit deasupra si cativa crackersi sau biscuiti tuc-tuc-tuc :) )  Sa va povestesc!

Supa crema de dovleac copt

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de dovleac copt

  • 1/2 dovleac de placinta
  • 1/2 ceapa 
  • 1 morcov
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 ghimbir praf
  • sare de mare
  • 150-200 gr smantana
  • ulei de floarea soarelui
  • parmezan
  • boia de ardei iute
  • crackersi, bisuciti sarati

Supa crema de dovleac copt Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de dovleac copt

Incingeti cuptorul la 200 grade.

Curatati dovleacul de seminte si apoi taiati-l in bucati sau felii potrivite. Puneti feliile de dovleac in tava pregatita cu hartie de copt si stropiti cu putin ulei de floarea soarelui. Dati la cuptor pentru 40 minute, la foc potrivit, si invartiti feliile din cand in cand. Aveti grija sa nu se arda, ci doar sa se coaca si miezul sa se inmoaie, sa se rumeneasca pe ici colea. Scoateti tava de la cuptor si lasati sa se racoreasca feliile, apoi scoateti miezul de pe coaja cu ajutorul unui cutit.

In timp ce dovleacul a stat la cuptor, ati calit ceapa tocata marunt in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Imediat ce si-a schimbat culoarea, adaugati morcovul rondele si acoperiti cu apa. Lasati sa fiarba 20 minute. Apoi puneti-le in blender impreuna cu miezul de dovleac copt. Cu ajutorul blenderului faceti-le pasta. Adaugati turmeric, un praf de ghimbir, sare si smantana si omogenizati pana capata consistenta unei smantani fluide. Puteti dilua cu supa in care a fiert morcovul si ceapa pana obtineti consistena dorita.

Coonsumati supa crema de dovleac copt cat este calduta cu parmezan, un praf de boia de ardei iute si crackersi sau biscuiti sarati.

O mancare perfecta pentru o toamna cu bruma!

 Supa crema de dovleac copt Supa crema de dovleac copt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>