WordPress Templates

Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Eheii, dragii mei, apai dupa ce am facut eu niste cipsuri de cartofi dulci, am tot stat si m-am gandit cum as putea sa ii si pun asa in valoare, ca parca era pacat doar sa ii infulec doar asa de amorul artei. Si vine al meu si zice: bai, dar niste fasole, un bors de fasole n-am mai facut si noi demult. Si-atunci imi pica fisa si zic: pai nu am facut demult, asa e, dar ce zici tu daca facem acuma repejor o supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci. A strambat el din nas si a plecat zicand ceva ca ce zice el si ce zic eu :) si uite-asa am insfacat rapid doua conserve de fasole alba gata fiarta de la Sun Food si una bucata conserva de rosii cuburi, o ceapa potrivita si hop-top am facut o supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci. Faza mai tare a fost ca in momentul in care sa pun eu ceapa la taiat, ma anunta Miruna ca a gatit de papat toate cipsurile… asa ca am reluat operatiunea cipsuri de cartofi dulci la cuptor… cum sa fi stat eu degeaba vreo jumatate de ora :) Hai sa va povestec cum sta treaba cu minunea asta de reteta!

Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

  • 2 conserve de fasole alba Sun Food
  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 1 ceapa mare
  • un fir de cimbru
  • sare 
  • cartofi dulci pentru cipsuri de cartofi dulci 
  • un strop de boia de ardei dulce
  • parmezan

Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

Pentru cipsuri de cartofi dulci, reteta completa o gasiti aici, pe blog, asa ca n-am s amai reiau intreaga poveste. Se fac simplu, doar feliati si bagati la cuptor. Simplu si de mare, mare efect!

Pentru supa crema tocati ceapa si caliti-o usor in doua linguri de ulei de floarea soarelui. Cand si-a schimbat usor culoarea, adaugati jumatate din conserva de rosii cuburi. Amestecati si dupa 3 minute adaugati fasolea fiarta si scursa de zeama. Adaugati cimbru, sare, boia de ardei dulce si o ceasca de apa. Lasati sa fiarta 8 minute, apoi trageti de pe foc. Lasati sa se racoreasca putin, scoateti firul de cimbru, si apoi bagati totul in blender. Transformati totul intr-o pasta fluida, eventual mai diluati cu apa plata calduta.

Consumati supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci si putin parmezan ras deasupra. O deliciosenie de toamna!

Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulciSupa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulcisupa-crema-de-fasole-cu-chipsuri-de-cartofi-dulci-2 Supa crema de fasole cu cipsuri de cartofi dulci

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>