WordPress Templates

Gogosari in sos de bulion

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Gogosarii sunt asa de buni! Nu incercati sa ma convingeti contrariul, dar gogosarii sunt absolut senzationali, sunt dulci, buni, gustosi, carnosi, sunt minunati. Imi place sa imi pun insanvis felii subtiri de gogosar proaspat… o nebunie. Imi place si sa ii conserv pentru iarna, in diferite variante, in otet, cu sos de mustar, sau copti si pusi in congelator. Indiferent ce si cum, imi plac gogosarii tare mult. Anul asta am incercat si varianta de gogosari in sos de bulion, am incercat in sensul ca am preparat eu o mica cantitate. De regula lasam grija asta petru soacra-mea, dar anul asta in timp ce imi preparam o portie de gogosari in sos de mustar nu m-am putut abtine sa nu inhat un borcan cu bulion si sa pun cativa gogosari sii sosul asta minunat. Si zau ca se fac atat de usor. iar pentru friptura din iarna, cativa gogosari in sos de bulion va fi o fericire.

Sa va povestesc!

Gogosari in sos de bulion

Ingrediente pentru reteta de Gogosari in sos de bulion

  • 2-3 kg gogosari taiati felii
  • 400 gr bulion
  • 300 ml ulei
  • 300 ml otet de 9 grade
  • 300 gr zahar
  • cateva frunze de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura de sare grunjoasa

Gogosari in sos de bulion

Mod de preparare pentru reteta de Gogosari in sos de bulion

Spalati gogosarii, uscati-i si taiati-i in felii potrivite, ncii prea subtiri nici prea groase, asta evident dupa ce i-ati curatat de smaburi si cotoare.

Intr-o cratita incapatoare amestecati otetul uleiul, bulionul, zaharul sarea si condimente. Puneti pe foc si amestecati pana se omogenizeaza. Aduceti la puntul de fierbere si apoi puneti feliile de gogosari. La inceput nu vor incapea cu totul in sos, dar amestecati de cateva ori, acoperiti cratita cu un capac si dupa 5 minute se vor inmuia. Lasati-i 10 minute, pana se inmoaie putin sis isi schimba culoarea.

Puneti bucatile de gogosari cu tot cu sos in brocane sterilizate in prealabil, inchideti ermetic si lasati la loc cald 9 eventual in cuptorul incins) pana a doua zi, sa se raceasca singuri, de la sine, fara a fi grabiti.

Pastrati la loc racoros, in camara.

Se folosesc la friptura de porc, pui, la cartofi copti sau prajiti, omlete si oua prajite.

Gogosari in sos de bulion Gogosari in sos de bulion

2 Responses to Gogosari in sos de bulion

  1. […] ramane decat sa completati un platou cu hummus si fasole alba la tigaie cu niste boluri cu masline, gogosari in sos de rosii, lipie coapta, diverse legume crude. Si o bucurie […]

  2. […] a fi meniul complet adaugati niste mamaliga calda sau paine de secara (dupa preferinte) si cativa gogosari in bulion. Absolut […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.