Crispy strips la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Asa-i ca va plac chestiile alea de se numesc crispy strips? Alea rontaitoare de le tot vezi pe la KFC si care mie personal imi dau asa niste senzatii absolut delicioase :)) Nu stiu ce parere aveti voi despre mancarea asta de tip fast-food, dar mie imi place. Nu merg des la fast food, iar la KFC va marturisesc ca nu am mancat vreodata, desi imi tot spun ca trebuie sa risc si chestia asta. La McD am mai fost si nu pot sa zic ca m-a dat pe spate. Dar in concediu mai pacatuiesc. Insa merg des la food court, in Palas si ma indop cu niste chestii de la un anumit tip de resptaurant pe zona asta de fast food. Anyway… zilele trecute am avut chef de niste rontaieli din astea si am incercat varianta mai soft adica fara prajeala in ulei, si am facut niste crispy strips la cuptor. Cu sos de rosii au fost mai mult decat va puteti imagina. Hai, sa va povestesc!
Ingrediente pentru reteta de crispy strips la cuptor
- 1 bucata piept de pui
- 1 cana de iaurt
- 1 canuta de faina
- 2 cani de fulgi de porumb
- sare
- putin praf de usturoi
- 1 ou
Mod de preparare pentru reteta de Crispy strips la cuptor
Spalati pieptul de pui si uscati-l bine de tot. Taiati-l in suvite subtiri. Amestecati iaurtul cu sarea si praful de usturoi.
Dati fiecare suvita de piept de pui prin putina faina, ou batut, prin iaurt si apoi prin fulgii de porumb. Puneti bucatile de piept de pui astfel pregatite in tava de cuptor, peste o foaie de copt.
Dati la cuptor (in cuptorul incins dinainte) la 190 grade pentru 30-35 minute.
Crispy strips la cuptor, demential de bune impreuna cu un sos de rosii si busuioc proaspat!
5 Responses to Crispy strips la cuptor
-
Fii atentă ce-ţi spun. Eu sunt adept al mâncărurilor româneşti declarat, ceea ce nu înseamnă că nu mănânc şi din bucătăria altor popoare. Am mâncat (cu poftă) prin toate ţările prin care am fost şi chiar am găsit reţete ce se potrivesc gusturilor mele. Apoi dacă tot zic mereu că-mi place carnea de la cazan (garniţă, bprcan, oală) nu înseamnă că nu mănânc cu aceeaşi poftă şi chestii de la fast food, inclusiv cripsy-strips, cu sos de roşii, cu maioneză ori cu usturoi. Mai mult, între Mc şi KFC aleg KFC-ul cu ochii închişi, picanteriile lor se potrivesc de minune cu silueta mea 😀 :)), porţiile mari fiind preferatele mele.
Nu ştiu cum mi-ar sta vegan ori raw vegan, cred că destul de ciudat, mai ales că nici nu-mi pot închipui lobodă picantă şi crocantă la fel de gustoase ca „crocănţelele” prezentate de tine şi nici seminţe de chia la fe de săţioase ca o shaorma cu de toate. 😀
Le-ai scos, să ştii, ai merita nişte musafiri pentru „greşeala” asta. -
Imediat ce timpul îmi permite voi incerca, sunt fană crispy, dar pune și rețeta aia cu sos de usturoi, e tot farmecul unei porții de crispy 😉
Lasă un răspuns
Salata la borcan cu naut si branza de burduf
[…] si pe paine prajita, crakersi, grisine, insa este demential daca infingeti in ele niste bucatele de crispy de pui la […]