WordPress Templates

Tarta Tatin cu piersici din compot

Iubesc tartele, fie ca sunt sarate sau dulci. Imi plac pentru se prepara usor si se consuma la fel de usor. Si pentru ca pot fi luate la pachet. Si pentru ca pot acompania cu usurinta o cupa mare de inghetata. Si pengtru ca… Nu mai continui, caci motive sunt, cu siguranta, destule. Mi-era foarte dor de o tarta tatin, astfel ca am scos doua conserve de piersici in compot de la Sun Food si am facut niste aluat si gata: dulcele pentru seara asta. Sa va povestesc cat este de simpla reteta aceasta, pentru care aveti nevoie doar de cateva ingrediente si deloc indemanare.

Ingrediente pentru reteta de Tarta Tatin cu piersici din compot

Tarta tatin cu piersici din compot
  • pentru aluat:
    • 150 gr faina
    • 50 gr unt
    • cateva linguri de lapte rece
    • un strop de sare
    • 1 lingura de zahar
  • pentru umplutura:
    • 2 conserve de piersici in compot
    • 50 gr unt
    • 2 linguri de zahar brun
    • un strop de scortisoara
Tarta tatin cu piersici din compot

Mod de preparare pentru reteta de Tarta Tatin cu piersici din compot

Mai intai vom pregati aluatul din faina, unt rece si cateva linguri de lapte rece adaugat la final. Obtineti un aluat omogen si ferm. Inveliti-l intr-i folie de alimente si pastrati-l la frigider pana ce este gata umplutura.

Intr-o tigaie (folositi una pe care sa o puteti introduce si in cuptor, altfel veti avea nevoie de o tava de tarta pentru transfer) incalziti untul si zaharul. Adaugati bucatile de piersici decojite taiate in felii groase. Lasati pe foc pana ce piersicile se inmoaie putin si „sosul” se ingroasa.

Transferati totul intr-o tava de tarta. Incalziti cuptorul la 200 grade.

Tarta tatin cu piersici din compot

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti-l in foaie cu sucitorul pe masa de lucru infainata. Puneti foaia de aluat deasupra piersicilor si capetele le inchideti de jur imprejur in tava. Intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare.

Dati tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.

Cand foaia s-a rumenit usurel, scoateti tava de la cuptor si rasturnati-ol pe o farfurie intinsa si mare. De fapt ca sa va vina mai usor puneti farfuria deasupra tavii (ca un capac) si cu o singura miscare energica rasturnati tava. Astfel piersicile vor fi frumusel deasupra. Presarati putin zahar tos amestecat cu scortisoara sau doar scortisoara praf.

Tarta tatin cu piersici din compot
Tarta tatin cu piersici din compot

Asteptati sa se raceasca complet inainte de a o taia in triunghiuri potrivite. Absolut senzationala alaturi de o cupa mare de inghetata.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.