Pasta de naut cu ierburi
Plecand de la nebunia (in sensul bun, evident) al retetei de sos cremos de naut, am ajuns la o alta reteta, aceea de Pasta de naut cu ierburi. Adica o varianta mai densa a celei de sos cremos de naut, insa mult mai aromata. Tot, avand ca baza de plecare o conserva de naut Sun Food. Este reteta cea mai buna, cred (hai ca ma laud putin) de pasta de naut pe care am pregatit-o eu acasa. O puteti unge pe paine, pe rondele de paine prajita, biscuiti sarati si orice alte chestii sarate si crocante. Nu este de post, insa.
Ingrediente pentru reteta de Pasta de naut cu ierburi
- 1 conserva de naut Sun Food
- 4 catei de usturoi
- 100 gr smantana grasa
- 30 gr unt
- 2 linguri de ulei de susan
- sare
- o legatura de patrunjel verde
- o mana de frunze de busuioc verde
Mod de preparare pentru reteta de Pasta de naut cu ierburi
Scurgeti boabele de naut de zeama in care au fost conservate. Puneti-le intr-un bol inalt si incapator. Adaugati usturoiul feliat, untul si smantana, uleiul de susan si sarea. Cu ajutorul unui blender vertical, de mana, transformati totul intr-o pasta groasa.
Puteti sa adaugati ierburile, adica frunzele de patrunjel si busuioc, in blender si le mixati impreuna cu restul ingredientelor, dar trebui sa stiti ca veti obtine un amestec de culoare usor verzulie. Ori, cu un cutit sa tocati marunt frunzele si apoi sa le adaugati peste pasta de naut si sa le amestecati usor. Eu am ales a doua varianta, din considerente estetice 🙂 Si pentru ca imi plac foarte mult genul asta de pasta sau pateu vegetal, branzeturile amestecate cu bucatele de frunze aromate.
Puteti pastra pasta de naut cu ierburi timp de 2 zile in frigider, intr-o cutiuta.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Lasă un răspuns
Snitel de porc
3 Responses to Pasta de naut cu ierburi
Hm suna interesant. Dar nu stiu ce este acela naut, am sa ma interesez si poate fac si eu. Multumesc pentru reteta
Foarte tare pasta, iti multumesc pentru reteta!
Cu drag!