WordPress Templates

Sos de rosii cu busuioc

Toamna imi pregatesc casa si camara pentru vremea friguroasa, de iarna. Desi nu mai sunt iernile „ca altadata” si nici nu mai este atat de dificil sa gasesti in magazine cam tot ce ai nevoie, chiar si cand vine vorba de conserve pentru iarna. Unii, probabil, ca si-au desfiintat camara, insa eu tot pastrez cateva rafturi in balcon in care asez frumusel cateva borcanele cu ceva bunut pentru iarna. Chiar daca anul asta nu am copt vinete, ardei, gogosari (am spus ca nu mai fac asta pana nu voi avea casa cu gradinuta in care sa pot coace in voie!), chiar de nu am pus gogosari in otet si alte borcanele pentru iarna, tot am pregatit cateva borcanase cu sos de rosii pentru paste. Am pe blog, gasiti aici retete de sos pentru paste, insa de data aceasta am ales o varianta soft si ectrem de aromata: sos de rosii cu busuioc. Mult busuioc.

Sos de rosii cu busuioc

Ingrediente pentru reteta de Sos de rosii cu busuioc

Sos de rosii cu busuioc
  • 2 kg de rosii de gradina
  • 2 caciulii mari de usturoi
  • sare de mare
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 gr morcov
  • 3 cepe mari
  • o mana mare de frunze de busuioc verde

Mod de preparare pentru reteta de Sos de rosii cu busuioc

Sos de rosii cu busuioc

Incalziti cuptorul la 250 grade. Luati o tava mare de cuptor si puneti o foaie de copt in ea, cu marginile usor rasfrante.

Taiati rosiile in felii groase sau bucati mari, in functie de marimea rosiilor. Chiar si rosiile micute de tip cherry, tot va trebui sa le taiati (macar in doua). Taiati cepele in rondele groase, taiati cateii de usturoi grosier, feliati morcovul.

Puneti in tava rosiile, usturoiul, ceapa, morcovul. Stropiti cu ulei de masline si presarati sare mare.

Dati tava la cuptor pentru 30-40 minute, la 180 grade cu ventilatie. Dupa 25 de minute scoateti tava si amestecati usor ingredientele.

Sos de rosii cu busuioc

Transferati din tava intr-un blender si pasati totul, adaugan d o ceasca mare de apa. Puneti compozitia intr-o cratita, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugati frunzele de bucuioc tocate marunt. Lasati sa dea un clocot si trageti de pe foc. Cat este sosul fierbinete puneti-l in borcanele. In borcanel, deasupra sosului puneti cate o lingura de ulei de floarea soarelui. Inchideti capacul ermetic si lasati borcanele la racit (pana a doua zi) in cuptorul incalzit.

Sos de rosii cu busuioc

Pastrati borcanele cu sos de rosii in camara, in locuri aerisite si racoroase, ferite de razele soarelui.

Un sos extraordinar de bun pentru o portie generoasa de paste.

Voi faceti acasa sosuri? Ce pregatiti pentru camara?

Sos de rosii cu busuioc

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.