WordPress Templates

Placinta cu branza dulce si merisoare

Placinta cu branza dulce si merisoare

Placinta cu branza dulce si merisoare

Ingrediente pentru reteta de Placinta cu branza si merisoare

Placinta cu branza dulce si merisoare
  • 400 gr aluat foi de placinta
  • 100 gr unt
  • 300 gr branza de vaci
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 100 gr merisoare
Placinta cu branza dulce si merisoare

Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu branza si merisoare

Scoateti aluatul foi de placinta de la congelator si il lasati la decongelat in bucatarie, la temperatura camerei. In vreo jumatate de ora ar trebui sa puteti sa manevrati foile cu usurinta, fara sa se rupa.

Amestecati branza de vaci cu zaharul, smantana si galbenusurile. Veti obtine o crema spumoasa de branza dulce.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati o tava de marime medie 24*32 si ungeti-o cu unt topit. Puneti doua, trei foi de placinta si ungeti-le apoi cu unt topit si racit. Puneti doua foi de placinta in tava, lasati marginile sa se rasfranga pe-afara. Ungeti cu unt si mai puneti 3 foi de placinta unse intre ele cu unt topit. Turnati jumatate din cantitatea de crema de branza si merisoare si nivelati. Apoi puneti 5 foi de placinta unse intre ele cu unt topit. Practic va trebui sa puneti foaie, ungeti cu unt topit, apoi foaie, iarasi ungeti cu unt topit si tot asa.

Intindeti restul din crema de branza si o mana de merisoare si apoi continuati cu foile de placinta unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de deasupra puneti-o incretita si aduceti si marginile placintei inauntru, tot incretite usor. Ungeti bine cu unt si dati la cuptor, la 180 grade, pentru 30 minute.

Placinta cu branza dulce si merisoare

Scoateti si lasati placinta sa se racoreasca inainte de a o taia in patrate mari.

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.