Placinte sarate cu naut
Acum multa vreme am facut niste painite umplute cu branza sarata, o reteta de Shaneshky. Adica niste painite umplute cu branza si cartofi sunt niste produse de patiserie ruseasca pe cat de simple, pe atat de delicioase. De data asta ma luiat doar aluatul de la painite si am copt niste placinte sarate cu naut, ciupercisi alte cateva ingrediente pe care va las sa le descoperiti in lista de mai jos. Am folosit ciuperci brune si o conserva de naut de la Sun Food. Iar aluatul este dulce, nu va speriati. Este minunat in combinatia cu umplutura sarata.
Ingrediente pentru reteta de Placinte sarate cu naut
- pentru aluat
- 630-650 gr faina
- 25 gr drojdie
- 200 gr unt topit
- 3 oua
- 1/2 cana de zahar
- 1 lingurita sare
- 150 ml lapte caldut
- pentru umplutura:
- 150 gr branza de burduf
- 50 gr iaurt gras
- 1 conserva naut
- 10-12 ciuperci brune
- 2 fire ceapa verde
- 2 oua
- un strop de sare
- boia de ardei dulce
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare pentru reteta de Placinte sarate cu naut
Pentru aluat: Mai intai vom prepara aluatul si pentru asta vom pregati ingredientele cu ceva timp inainte, la temperatura camerei. Intr-un mic bol frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Incorporam 3 linguri de lapte si acoperim cu o manuta de faina. Acoperim bolul cu un servet curat si lasam la loc caldut, ferit de curenti de aer rece pentru 10 minute, pana se ridica si isi dubleaza volumul.
Intr-un bol incapator amestecam faina cu sarea si zaharul. Turnam amestecul de drojdie (maia), ouale intregi si laptele caldut. Amestecam si incorporam treptat si untul topit si racit.
Framantam pana obtinem un aluat complet dens, cu ingrediente incorporate si de o consistenta ferma, usor elastica. Daca aveti un robot de tip stand, cu acel carlig pentru framantat, puteti sa lasati sa isi faca treaba. Aducem aluatul la forma unei bile mari si acoperim cu un prosopel, dupa care il lasam la hodinit cam 1 1/2 -2 ore.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Taiem ciupercile in bucati potrivite si le tragem in tigaie in doua, trei linguri de ulei pana ce se inmoaie si se evapora zeama. Separat intr-o tigaie rumenim usor boabele de naut amestecate cu putina sare, boia de ardei dulce si putin piper.
Tocati ceapa marunt. Amestecam branza de burduf cu iaurtul gras pana ce obtineti o crema de branza.
Pe blatul de lucru rasturnam aluatul si luam cate o bucata de aluat si modelam o bila de marimea unei mingi de tenis.
Luam cate o bucata de aluat (ar trebui sa obtineti cam 12-14 bucatele de aluat). Intindeti fiecare bucata de degetele si aplatizati pe mijloc cu fundul unui pahar. Cu o lingura puneti branza intr-o parte, ciuperci in cealalta, apoi boabele de naut si ceapa tocata marunt. Ungeti cu ou batut.
Coaceti la 170 grade pentru 40-45 minute, pana se rumenesc frumusel.
Sunt foarte bune caldute, dar si reci 🙂
Ideale pentru mic dejun a doua zi, pentru pachetel la job sau ca simpla gustare.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Salata cu ciuperci la gratar si fasole rosie
Lasă un răspuns