Salata de ton cu naut
Greu m-am urnit si eu la treaba. Greu 🙂 Si inca nu am chef de gatit, astfel ca doar in salate ii tin pe ai mei. De fapt pe Remi, caci Miru maninca la after school, iar in weekend la mall :)) De aia zic, greu, tare… foarte greu m-am apucat de gatit. Iar astazi am pregatit o salata de ton cu naut, varza rosie si alba aromatizata cu putina miere, otet si ulei. O salata delicioasa si satioasa.
Am folosit naut gata preparat dintr-o conserva de naut Sun Food si o conserva de ton, cateva foi de varza si a iesit un bol mare de salata, cam 3 portii generoase de salata de ton cu naut ( cea din poza e portia pentru un om). Pret total: cam 15 lei toate cele 3 portii.
Ingrediente pentru reteta de Salata de ton cu naut
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1 conserva ton in ulei
- 100 gr bacon
- o bucata de varza rosie
- o bucata de varza alba
- 1 morcov mic
- 1 legatura mica patrunjel
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura otet balsamic
- 1/2 lingurita miere de albine
- lamaie
Mod de preparare pentru reteta de Salata de ton cu naut
Desfaceti conserva de ton si scurgeti uleiul in care a fost conservat. Strecurati boabele de naut si treceti-le printr-un jet de apa si lasati-le sa se usuce pana cand pregatiti celelalte ingrediente.
Trageti la tigaie feliile de bacon si taiati-le in fasii. Tocati patrunjelul verde.
Taiati suvite morcovul, varza alba si rosie si amestecati cu un dressing din ulei, otet balsamic, un strop de sare si miere de albine.
Intr-un bol amestecati tonul cu bacon si boabele de naut. Adaugati morcovul, varza alba si rosie cu tot cu dressing-ul respectiv. La final adaugati patrunjelul tocat. Stropiti cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Portionati si consumati cu mare placere 🙂
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Pui cu unt de arahide la cuptor
Lasă un răspuns