WordPress Templates

Pui cu unt de arahide la cuptor

Cumparasem un pui intreg, destul de maricel, cam la vreo 2 kilograme asa, si il pusesem in congelator cu gandul sa il fac peste vreo cateva zile. Ba nu am avut vreme, ba nu am avut chef, ba am fost foarte mult plecat de sarbatori, asa incat puiul ala a tot stat si a tot asteptat. Vremuri mai bune, zic eu 🙂 Asa se face ca alaltaieri mi-a zis Miruna ca ar vrea niste carnita de puiut, la cuptor, dar altfel decat o friptura simpla. Astfel ca am copt un pui cu unt de arahide la cuptor vreme de vreo 3 ceasuri si a iesit cel mai fraged si mai bun pui de pana acum. Ideea de a-l unge cu unt si unt de arahide sarat a fost o idee senzationala, as spune. A iesit o carnita parfumata, frageda, iar puiul a aratat super frumos.

Pui cu unt de arahide la cuptor
Pui cu unt de arahide la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Pui cu unt de arahide la cuptor

Pui cu unt de arahide la cuptor
  • 1 pui
  • 50 gr unt
  • 2 linguri mari de unt de arahide sarat
  • cateva linguri de ulei
  • 1/2 lingurita lemongrass
  • o mana de salvie uscata
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper boabe
  • 1 portocala
  • 1 mar
  • 10 catei de usturoi
  • 50ml vin alb
  • o ceasca de apa
  • 2 morcovi

Mod de preparare pentru reteta de Pui cu unt de arahide la cuptor

Incalziti cuptorul la 170 grade.

Spalati si uscati puiul intrge cu prosopele de hartie absorbanta. Crestati puiul din loc in loc pe piept si pulpe si impanati-l cu cativa catei de usturoi. Intr-un bol amestecati uleiul cu untul de arahide si comdimentele: boia de ardei, salvie, lemongrass, sare, piper boabe. Frecati bine puiul cu unt inainte si apoi aplicati mixtura de unt de arahide si condimente. Ungeti bine carnea de pui peste tot, insitati inauntru si pe sub pielea de pe piept.

Inauntrul puiului intreg introduceti o portocala (curatata si taiata in patru) si un mar taiat in sferturi. Legati puiul, astfel incat sa se coaca frumos si sa nu se rasfanga si sa se rupa in monetul in care il veti pune pe farfuria mare pentru servit.

Asezati puiul intr-un vas de copt. Eu am folosit o oala de lut. Stopiti cu vin si o ceasca de apa. Adaugati in vasul de copt usturoi, morcov si o crenguta de salvie.

Pui cu unt de arahide la cuptor

Acoperiti oala cu un capac de lut sau cu o folie de alimentara de aluminiu si dati la cuptor la foc moderat pentru o ora si jumatate. Apoi scoateti folia si stropiti puiul din cand in cand pana se rumeneste usor si carnea e frageda. Maxim trei ore ar trebui sa fie de ajuns. Verificati cu o furculita infingand in carne si vedeti daca intra usor si nu se scurge zeama.

Scoateti puiul pe o farfurie si consumati cald. Carnea ramasa o puteti reincalzi a doua zi, iar din carnea de pe piept puteti pregati niste sandviciuri delicioase.

Pui cu unt de arahide la cuptor

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Pui cu unt de arahide la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.