Shaorma
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Shaorma! De casa, daca ii pot spune asa. Adica e o shaorma pe care ti-o faci cu manuta ta, la tine acasa, e un fel de a combina unele ingrediente, de a controla cat ulei, cata sare si fara e-uri adaugate industrial in tot felul de prafuri si otravuri de le gasesti prin bidoanele alea colorate din shaormerii. Adica faci tu un sosulet sau doua, prajesti o bucata suculenta de piept de pui, tai o rosie, toci o varza si adaugi o lipie. Hai mai, zau! Cam cat de greu ar putea fi? Si mai ales cam cat de nociv? Cred ca e simplu, usor si chiar de iti ia ceva timp, la final te bucuri de o shaorma bine facuta, aromata si oarecum sanatoasa.
Ingrediente pentru reteta de Shaorma
- * cantitatile sunt pentru 4 portii
- 1 piept de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 2-3 cartofi potriviti
- o bucata de varza
- 4 rosii
- sos de iaurt
- maioneza de avocado
- 4 lipii mijlocii
- sare
- piper
Mod de preparare pentru reteta de Shaorma
Intr-o cratita incingeti 3 linguri de ulei de masline si prajiti usor pieptul de pui taiat bucati potrivite. Adaugati putina sare si piper proaspat macinat. Nu-l rumeniti, doar auriti-l pe toate partile.
Prajiti cartofii, dupa ce i-ati curatat, spalat, taiat ca pentru cartofi pai. In ulei de palmier, daca va simtiti mai bine cu uleiul de palmier 😉
Incalziti o lipie la micounde sau pe grill si umpleti-o cu cateva linguri de carne aurita, o rosie taiata cuburi mici, o mana mica de cartofi prajiti, putina varza tocata marunt si cate o lingura serioasa de sos de iaurt cu usturoi si maioneza de avocado. La final stingeti totul cu o bere rece! Deliciu!
Pofta buna la Shaorma!
One Response to Shaorma
Lasă un răspuns
Spinare de miel cu mazare galbena
[…] la gust si, evident, mai light, decat o maioneza obisnuita. De ceva vreme o folosesc la salate, la shaorma si a fost un ingredient senzational pentru vestitul burger vegetarian din linte si ciuperci. Noua ne […]