WordPress Templates

Prajitura cu piure de piersici

Cand iti este dor de o prajitura de casa, pui mana si faci. Asa imi zicea mama :). Asa se face ca zilele astea am tot copt diverse chestii si parca imi era dor de ceva simplu si bun. Am dat peste reteta Lui Teo de Prajitura cu piure de portocale, dar cum nu aveam portocale, iar timpul era scurt pentru o vizita la magazin, am inprovizat si mi-a iesit Prajitura cu piure de piersici.

Am folosit piersici din conserva de la Sun Food, dar am redus in felul asta din cantitatea de zahar si cea de lapte care erau in reteta respectiva. Am adaugat in schimb niste curmale si merisoare si a iesit o nebunie de praji.

prajitiura cu piure de piersici

Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu piure de piersici

  • 1 conserva de piersici Sun Food
  • 200 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1/2 lingrita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • o mana de curmale si merisoare
prajitura cu piure de piersici

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu piure de piersici

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt.

Separat, intr-un bol incapator mixati ouale cu zaharul. Incorporati laptele si uleiul si apoi faina. Treceti piersicile printr-un blender. Incorporati alaturi de restul ingredientelor.

Turnati compozitia intr-o tava (24×35) unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra puneti din loc in loc merisoare si jumatati de curmale.

Dati tava la cuptor si coaceti la 160 grade cam 40-50 minute.

Scoateti si lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in patrate. Presarati zahar pudra din belsug.

prajitura cu piure de piersici
prajitura cu piure de piersici
prajitura cu piure de piersici
prajitura cu piure de piersici

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.