Supa crema de porumb dulce cu creveti
O supa crema de porumb dulce cu creveti este mancarea ideala pentru zilele astea de primavara nebuna si friguroasa. E o supa speciala, o supa crema ce iti aduce marea si vara in casa. Cu o aroma irezistibila, fresh si savuroasa, aceasta supa crema de porumb poate fi alegerea fireasca pentru un pranz in doi sau o cina tarzie pe terasa casei.
V-as recomanda sa o incercati, fie doar si pentru a va aduce aminte sau pentru a aduce vara un pic mai aproape <3
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de porumb dulce cu creveti
- 200 g boabe de porumb dulce
- 1 radacina patrunjel
- 1 bucatica de telina
- 1 morcov
- 2 cartofi
- partea alba de la 1 fir mare de praz
- 30 gr unt
- 200 gr smantana
- 100 gr creveti decorticati
- piper alb porapst zdrobit
- boabe de piper rosu
- sare
- 2 lingurite otet balsamic
- cateva frunze de busuioc verde pentru infuzie (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de porumb dulce cu creveti
Curata morcovul, patrunjelul, telina si cartoful. Spala-le si taie-le in bucati mari. Pune-le la fiert intr-un litru de apa rece. Adauga un strop de sare. In alta tigaie fierbe pentru maxim 5 minute, crevetii decorticati. Ai grija si pastreaza 4 bucati pentru decor. Restul crevetilor taie-i in bucatele.
Desfa conserva de porumb dulce si scurge boabele de porumb dulce. Pregateste infuzia de busuioc, astfel: fierbe 100 ml de apa pana ce da in clocot si adauga frunzele de busuioc. Acopera si lasa-le 5 minute maxim, apoi strecoara.
Intr-o craticioara pune untul la incalzit si adauga prazul taiat rondele. Caleste-l maxim 7 minute. Adauga smantana si boabele de porumb dulce. Adauga doua cani din apa in care au fiert legumele. Lasa la firt molcom cam 15 minute.
Tranfera totul intr-un blender, inclusiv legumele fierte si mixeaza pana se transforma totul intr-o pasta fluida. Trece totul printr-o sita pentru a inlatura „cojile” de porumb si a obtine o supa crema foarte fina. Daca e nevoie mai dilueaza cu supa de legume sau cu putina apa calduta.
Adauga crevetii taieti bucatele mici, otetul balsamic si cateva linguri din infuzia de busuioc.
Decoreaza paharele sau bolurile de supa crema cu creveti intregi si cateva boabe de piper rosu, pentru un plus de culoare su aroma.
Delicios si satios.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Frigarui de pui si ananas
Lasă un răspuns