WordPress Templates

Biscuiti sarati cu branza si zatar

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele trecute am copt biscuiti si m-am jucat cu niste zatar. Asa de tare imi place zatarul incat cred ca l-as putea manca pe paine, zau! De fapt, cred ca mi-ar placea sa prajesc niste paine unsa cu ulei si zatar. M-ar scuti probabil de efortul de a mai face niste aluat :). Asa ca astazi va arat o reteta tare faina de Biscuiti sarati cu branza si zatar, niste biscuiti aperitiv, excelenti cu bere. Si daca nu aveti zatar, cred ca puteti sa il inlocuiti cu succes cu busuioc uscat, oregano uscat, negrilica, susan, mac sau pur si simplu fara nimic pe deasupra. Dupa cum veti vedea in poze, am lasat cativa biscuiti neunsi pe deasupra, pentru ca Mirunei nu prea ii plac anumite condimente. Oricum ar fi, tot deliciosi sunt. Merita sa ii incercati!

Biscuiti sarati cu branza si zatar

Ingrediente pentru reteta de Biscuiti sarati cu branza si zatar

  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 50 gr cascaval ras marunt
  • 50 gr branza maturata (comte) rasa marunt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita sare
  • cateva linguri de lapte

pentru uns deasupra

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zatar

Biscuiti sarati cu branza si zatar

Mod de preparare pentru reteta de Biscuiti sarati cu branza si zatar

Intr-un bol amestecati untul, la temperatura camerei, cu branzeturile rase marunt. Daca nu aveti branza comte, o puteti inlocui cu orice alt fel de branza maturata, cu emmentaler sau gouda. Amestecati faina cu praful de copt, sarea si nucsoara. Adaugati faina in ploaie si amestecati. Incepeti sa framantati, adaugand cate putin lapte rece. Framantati pana ce obtineti o bila de aluat.

Pe masa de lucru infainata, intindeti foaie de aluat cu sucitorul, de grosime 0.5 cm. Taiati patrate sau  folositi orice forma de decupat biscuiti. Dupa cum aveti dorinta, preferinta.

Ungeti pe deasupra cu ulei si presarati zatar sau orice alt condiment va place, negrilica, susan sau chiar mac simplu.

Coaceti la foc moderat, maxim 15 minute.

Consumati-i reci, alaturi de o bere si mai rece!

Pofta buna la biscuiti sarati cu branza si zatar!

Biscuiti sarati cu branza si zatar Biscuiti sarati cu branza si zatar

10 Responses to Biscuiti sarati cu branza si zatar

  1. Adina spune:

    Imi plac mult !
    Super pozuce !:)

  2. Didi spune:

    deja le simt gustul. am salvat sa ii fac dupa ce termin cu reparatiile prin casa. pup

  3. Rebecca spune:

    Merge ca si un mic dejun:D?? Arata super

  4. Laura Nechita spune:

    Arata grozaaav! Si sarati pe deasupra! Marturisesc ca nu stiu ce e zatarul, banuiesc ca un condiment, dar as manca toti biscuiteii!:)))

    • Alice spune:

      Zatarul este un amestec de ierburi uscate, folosit in bucataria araba cu predilectie. Eu m-am indragostit de el si incerc tot felul de chestii 🙂

  5. beta brigytte spune:

    pai asa e cel mai bun za’atarul, cu paine(lipie) si ulei de masline + ceai 🙂 e micul dejun de la rege pan’ la sarac, nu glumesc! si dupa il combinam in fel si chip. aici la mine, la brutarie fac niste grisine super cu el. merg cu labneh(iaurt strecurat, stii) de minune. eu pun za’atar+ulei si pe ouale fierte. nah, ca ti-am dat idei acum ca o sa-ti ramana oua de la paste(si-mi veni una acu’ pe loc…presaram pe salata de oua, aia cu ceapa verde si bacon crocant 😀 ) hai, te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.