WordPress Templates

Varza murata calita

De post! Varza murata. Calita. Mult. O mi-nu-na-ti-e! Varza murata calita e acel gen de mancare pe care il facea bunicul meu in perioada postului si nu numai, in perioada de iarna. Dar nu s-a nimerit sa trag in poze niste varza murata calita iarna asta, desi am preparat-o de vreo doua ori. De fapt, de cate ori facem sarmale in varza murata (preferatele Mirunei) si imi raman cateva foi de varza murata, pun repede pe foc si fac o farfurioara de varza murata calita. Mi-aduce aminte de bunicul meu, mai mult decat orice. Bine, si painea cu unt si dulceata de cirese negre imi aduce aminte de bunicul… si de bunica, iar cornuletele cu mere sunt lipite de numele lui.

Varza murata calita

Ingrediente pentru reteta de Varza murata calita

  • 1 bucata de varza murata, in saramura
  • 50 ml ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • piper proaspat macinat sau fulgi de chili
Varza murata calita

Mod de preparare pentru reteta de Varza murata calita

Lasati foile de varza murata in saramura la desarat in apa rece, o ora sau doua. Puteti schimba apa rece macar de vreo doua, trei ori.

Taiati apoi fidelute foile de varza murata. Stoarceti-le in pumni de excesul de zeama.

Intr-o cratita larga incalziti uleiul. Puneti fidelutele de varza murata si caliti-le in ulei, la foc potrivit, 15 minute. Amestecati continuu, pana ce varza isi schimba culoarea, se inmoaie, iar excesul de zeama este evaporat.

Stingeti cu sucul de rosii. Lasati la foc molcom 15 minute.

Transferati in vasele de servit si presarati piper proaspat macinat sau fulgi de chili maruntiti.

Varza murata calita

Neaparat, dar neaparat adaugati niste mamaliga calda alaturi de varza murata calita!

varza murata calita

Delicios. Ati gustat vreodata varza murata calita? Va place?

Varza murata calita

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.