Burger vegetarian cu porumb dulce
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Zilele trecute ma gandeam ca parca mi-e dor de vara, de gratarele sfaraind in soarele dogoritor, de berea rece si cu multa spuma, ca mi-e dor sa-mi infing dintii intr-un porumb fiert si dulce-sarat! Poate o fi fost vremea de vina, sau poate, cine stie, doar imbatranesc! Si cum porumb de fiert nu mai este, dar dorul de boabele alea dulci nu trecuse cu nimic, tot m-am gandit cum sa fac sa sa-mi amintesc putin de vara. Si-am stat si m-am tot rasfoit prin niste carti, niste reviste, dar parca nimic nu-mi trebuia. Apoi brusc ochii obositi mi-au cazut pe pagina unei reviste, citesc scurt titlul scris cu litere imense: Burgeri vegetarieni pentru zile mohorate. Citesc, citesc, zic aia n-am, aia am, aia cumpar, dar trebuie sa pun si niste porumb in loc de… Si imediat gandurile mi s-au limpezit, am fugit repejor la camara, am scos darurile de la prietenii ce nu ma lasa la greu, conservele de la Sun Food si voila: Burger vegetarian cu porumb dulce! Cum sa va zic, dar burgerii astia ii inhati asa hap-hap si nu mai ramane nimic. Sunt o cremosenie dulce-sarata si atat de moi si pufosi ca simti ca intreaga vara iti intra in inima, in suflet si in casa! Se fac repejor si-s buni, buni, buni de tot!
Ingrediente pentru reteta de Burger vegetarian cu porumb dulce
- 300 gr cartofi albi
- 1/2 conserva boabe de porumb Sun Food (125 gr boabe de porumb)
- 1/2 conserva de ciuperci feliate Sun Food ( 100 gr ciuperci feliate)
- 1 galbenus
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- sare
- pesmet
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare pentru reteta de Burger vegetarian cu porumb dulce
Curatati cartofii si fierbeti-i in apa cu sare, pana se inmoaie si se patrund usor cu furculita. Se scurg de apa in care au fiert si se strivesc ca pentru piure.
Tocati marunt ceapa rosie si caliti-o in putin ulei de floarea soarelui pana se inmoaie si isi schimba usor culoarea. Adaugati-o peste cartofii fierti. Incorporati si ciupercile, scurse de zeama in care au fost conservate, tocate marunt, morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Amestecati totul si potriviti de sare.
Incingeti doua linguri de ulei de floarea soarelui intr-o tigaie teflonata. Formati cateva bile din compozitie, aplatizati usor pentru a le da forma unui mini burger si tavaliti fiecare bucata prin pesmet. Prajiti in ulei, cateva secunde, pe ambele parti.
Scoateti pe hartie absorbanta.
Pot fi consumati calzi sau reci, alaturi de o salata.
Pofta buna la burger vegetarian cu porumb dulce!
O solutie usoara de a pastra alimentele proaspete mai mult timp
Lasă un răspuns