Ardei copti cu smantana
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
„Bai, Gabi, eu nu inteleg mancarea asta” ii comentez eu, intr-o zi, la poza ei cu ardei copti cu smantana. Ea zice: bai, is asa buni” Eu ” nu inteleg bai, ma lasi…si barbat-miu tot zice ca is bunisi n-a mai mancat de cand era la bunica’sa acasa”. Cam asta este, pe scurt, istoria retetei de ardei copti cu smantana. Peste vreo saptamana si ceva aveam si noi pe masa o strachina de ardei copti cu smantana. M-au convins! Si nu regret. Buni, zau ca buni. Adica mai fac ardei copti cu smantana si cred ca data viitoare fac fix dupa cum ii face si Gabi, reteta o gasiti pe blogul ei. Eu am luat cartea Silviei Jurcovan si am facut de acolo. Buni rau de tot. Si daca ai tupeul sa le pui si o mamaliguta burinda, te-ai scos! Toata chestia la reteta asta este sa gasesti ardei grasi, tari, frumosi, dulci si carnosi. Atat. Si un strop de rabdare!
Ingrediente pentru reteta de Ardei copti cu smantana
- 10 buc ardei gras
- un strop de sare
- 300 gr smantana grasa
- 50 ml lapte rece
- 1 lingurita faina
- 30 gr unt
- patrunjel verde
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare pentru reteta de Ardei copti cu smantana
Puneti ardeii la copt pe tabla si apoi ii curatati de pojghita arsa. Taiati-le cotoarele, curatati de smaburei si taiati-i in fasii late.
Intr-o cratita cu fundul gros, de preferat de tuci, puneti untul si cand s-a topit adaugati, in ploaie, o lingurita de faina. Ametsecand continuu incorporati laptele rece. Imediat ce s-a ingrosat, trageti de pe foc si incorporati smantana. Adaugati fasiile de ardei copt si puneti pe foc cat sa dea un clocot, doua. Trageti apoi de pe foc si adaugati sare si un strop de piper alb proaspat macinat.
Presarati (sau nu) patrunjel verde proaspat tocat.
Astai-i tot. Delicios de-a dreptul si daca aveti chef faceti si o mamaligura alaturi. Pofta buna si sa fiti sanatosi. Sper ca nu mai sunteti din astia ca mine care nu inteleg (pana azi) mancarea de ardei copti cu smantana. Sau da?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Lasă un răspuns
Galettes cu rosii
6 Responses to Ardei copti cu smantana
Şi eu ca tine, n-am mâncat până acum, iar dacă aş fi apela t la Gaby, mi-ar fi zis ceva de genul: „fă-ţi”. :)))
Altfel, citind reţeta şi văzând pozele, cu siguranţă că mi-ar plăcea, chiar dacă, recunosc, în nu ştiu ce variantă (cel mai probabil tocat mărunt, aş pune şi nişte usturoi.
Şi clar, am să-mi fac, numa’ să prind ziua când dau focul la grătar pentru copt legume.
Fain!
Pai da, Padre!
Sa stii ca tot asa asa mi-a zis si mie: fa-ti! :))
Si da, cu niste usturoi maruntit ar fi perfect, asa o sa incerc si eu de curand. Gaby tot cu ceva usturoi avea, parca.
ATI TRAIT DEGEABA PANA ACUM. HABAR N-AVETI CAT E DE BUN. SI NU SE FAC ASA. SE PUNE CEAPA LA CALIT, SE CLOCOTESC SI EI CU CEAPA DE 2 SAU 3 ORI, APOI, SMANTANA PESTE TOATA COMPOZITIA. SI NU ARDEI, SI NICI CAPIA, AU CARNEA SUBTIRE SI CATEODATA AMARA. DAR, ….GOGOSARI COPTI CU SMANTANA CU CEAPA CALITA SI USTUROI PISAT IN PRESA-ASA E CRIMINAL DE BUN-MANANCI PANA NU MAI POTI. SI IN GENERAL MA FERESC DE ARDEI GRAS, CAT POT GASI GOGOSARI IN COMERT, CU EI FAC MANCARE. SI DACA NU ATI MANCAT PANA ACUM ARDEI COPTI CU SMANTANA, CEAPA CALITA SI USTUROI, NU ARI MANCAT NICI URMATOAREA RETETA: INTR-UN BOL, PUI ULEI DE FLOAREA SOARELUI 2-3 LG., 1 LGT.DE OTET ALB SIMPLU, 1 PRAF DE SARE, UNII PUN UN PIC DE APA-EU NU, USTUROI PISAT IN PRESA. OMOGENIZEZI. IN ACEASTA ZEAMA, INMOI GOGOSARII COPTI, SI MANANCI. DUPA CE INCERCATI, MAI VORBIM.
Va multumesc pentru sugestii. Dar nu, n-am trait degeaba.
O zi minunata si dvs!
Arata super! Multumesc pt. reteta
Cu placere! Si multumesc pentru vizita 🙂