Crostini cu pasta de naut si somon
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Remi al meu a cumparat zilele trecute niste peste si nu stiu cum a reusit sa cumpere si niste felii de somon fumee, cred ca i s-au lipit de manute, altfel nu imi explic. Stie ca nu ma dau in vant dupa chestii legate de peste, cu atat mai putin dupa pesti afumati, pesti in cutii, marinati, sau felii de orice fel de peste trase in tiple etc. Intelegti voi. Eu sunt fan conserve de peste, de orice fel de peste, dar chestiile astealalte legate de pestele la tipla ma termina psihic. Banuiesc ca s-o fi suparat el pe mine cumva de a cumparat chestia aia, somonul fumee la tipla. El zice ca nu, ci ca ii fusese lui pofta sa ii fac ceva bun.
Anyway, m-am tot invartit pe langa tipla aia cu feliile rozaliu-portocaliu de somon si pana la urma am ajuns la concluzia ca le bag pe niste felii de paine. Paine cu somon, zise el? Zic pai? Paine cu somon, hai ca le pun si niste ropsii uscate, aa si stii ce? Le trag o pasta de naut de la Sun Food. Bine, hotarat lucru! Dupa ce am baut o cana de cafea tare, pus conserva de naut la scurs, mi-am pus manusile aferente ( de guma) si m-am apucat sa desfact tipla aia de somon fumee. Arata bine si era frumusica, gustul era perfect si atragator, asa ca m-am lasta luata de valul inspiratiei si am „copt” cateva crostini cu pasta de naut si somon. Frumoase, delicioase, perfecte pentru o gustare tarzie sau pentru un aperitiv pe masa cand ai musafiri. Sper sa va conving ca un aperitiv atragator si atat de rapid de preparat ar sta foarte bine pe masa festiva. Crostini cu pasta de naut si somon e o alternativa buna si pentru mic dejun sau pachetelul de job, daca le prepari fix in dimineata cu pricina.
Ingrediente pentru reteta de Crostini cu pasta de naut si somon
- cateva felii de paine neagra cu seminte
- 1 conserva naut Sun food
- 150 gr somon fumee
- cateva rosii uscate in ulei
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri de ulei
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita sumac
- 1 lime
- marar (decor, optional)
- sare
- boia de ardei dulce
- boabe de piper
Mod de preparare pentru reteta de Crostini cu pasta de naut si somon
Scurgeti conserva de naut si puneti boabele intr-un blender. Adaugati ulei, un strop de apa calduta, sare, turmeric, sumac, usturoi si zeama de la 1/2 lime. Treceti prin blender pana devine o pasta. Adaugati treptat apa calduta si ulei, daca vi se pare ca mai e nevoie.
Puneti feliile de paine la prajit usor, pana se rumenesc, pe grill.
Ungeti fiecare felie de paine cu pasta de naut.
Asezati pe fiecare rosii uscate si felii de somon fumee. Decorati cu frunzulite de marar verde si stropiti cu zeama de lime. Gata! Simplu, usor si perfecte pentru masa, job, o masa festiva. Crostini cu pasta de naut si somon e o alegere castigatoare!
Voua cum vi se pare reteta de crostini cu pasta de naut si somon? Ce alte aperitive cu naut ati preparat?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Unt de arahide la blender Panasonic MX-ZX1800
Lasă un răspuns