WordPress Templates

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Aceasta este o reteta extrem de buna de coaste de miel cu menta, cartofi si mazare, morcov dulce, coapte la cuptor si preparata initial cu ajutorul caserolei de marinare rapida si a aparatului de vidat Food Saver. Cu ajutorul acestora obtineti o marirare rapida, in doar 20 de minute carnea pregatita astfel va fi perfecta pentru gatit. Astfel nu veti mai aloca mult timp pentru marinare, cateva ore sau chiar o noapte intreaga. Caserola de marinare rapida face toata treaba, iar carnea se „patrunde” cu aromele adaugate extrem de rapid si de bine. Si, dupa cum stiti, v-am pregatit aici pe blog o intreaga colectie de idei despre cum poti prepara carnea de miel sau ied pentru Paste.

coaste-de-miel-cu-menta-cartofi-si-mazare-7

Ingrediente pentru reteta de Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

coaste de miel

pentru marinare

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita sare roz
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de menta
  • cimbru uscat
  • piper alb boabe

pentru garnitura

  • 4-5 cartofi 
  • 1 morcov mare
  • 100 gr mazare
  • ulei de masline
  • sare

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

Mod de preparare pentru reteta de Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

Amestecati ingredientele pentru marinare si ungeti coastele foarte bine. Puneti coastele de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat.

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

 

Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul „inchis”. Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat. Invartiti butonul pana la semnul „marinare” si apasati butonul „vidare” al aparatului Food Saver. Acesta isi va face treaba si imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul „inchis” si decuplati furtunul special. Puneti caserola la rece pentru 20 minute.

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

Scoateti coastele si puneti-le intr-o tava termorezistenta. Dati tava acoperita cu folie de lauminiu, la cuptor pentru vreo 40 minute.

Fierbeti cartofii curatati vreo 5 minute in apa cu sare. Scoateti-i cu o paleta si scurgeti-i de apa. Curatati morcovul si taiati-l suvite. Luati o tava unsa bine cu ulei si adaugati cartofii si morcovul. Adaugati si mazarea. Eu am folosit mazare congelata pe care am pus-o 3 minute in apa clocotita. Stropiti cu ulei de masline, sare si piepr si dati la cuptor.

Serviti coastele de miel cu menta, cartofi si mazare si un strop de bucurie.

Paste Fericit!

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.