Cu Lumix Panasonic la Varsovia
O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Postarea de astazi incepe cu Lumix Panasonic la Varsovia, episodul 1 :), pentru ca sper sa fie si episodul 2, 3… poate o adevarata miniserie marca Panasonic. Who knows?! Mai exact postarea de astazi este despre descinderea mea, impreuna cu alti bloggeri de prin Romania, Ungaria, Polonia, la Varsovia. Totul la invitatia celor de la Panasonic. Scopul vizitei de zoua zile in Polonia a fost participarea noastra la doua workshop-uri: unul de gatit si celelalt de fotografiat. Cum as fi putut spune NU?! Invitatia a venit in urma participarii la un concurs de fotografie desfasurat sub marca Lumix Panasonic, un concurs european la care au participat oameni pasionati de fotografie si in special de fotografia culinara. Asa ca nu puteam rata invitatia initiala si m-am alaturat timid celor care au gatit si fotografiat produsele muncii lor. Ideea a fost ca fiecare trebuia sa pregateasca trei preparate diferite: aperitiv, fel principal, desert si sa le fotografieze folosind niste camere foto Lumix Panasonic. Retetele le gasiti aici pe blog, dar si in retelele de comunicare online: facebook, pinterest, instagram. E simplu doar sa dai o cautare dupa #LumixPolska, #experiencefresh sau #LumixCulinary si te vei convinge singur.
Anyway… Cand m-a sunat Anca Ionescu si mi-a spus: vezi ca mergem cu Lumix Panasonic la Varsovia! am zis ca face misto de mine :)) si pana nu am citit email-ul ei (de vreo doua ori) nu mi-a venit sa cred. Asa ca am inceput sa fac pregatirile necesare si vineri la amiaza am zburat spre Varsovia cu prima oprire la Bucuresti (pentru ca altfel nu aveam cum sa ajung in Varsovia, inca nu exista o ruta aeriana Iasi-Varsovia). In Bucuresti am avut o zi tare faina, calda cu soare si vreme minunata, si multumesc (si aici)prietenilor Cristiana si Cristi care s-au ocupat o zi intreaga numai de mine, m-au luat si dus apoi la aeroport, m-au plimbat in Bucuresti, m-au hranit si mi-au dat o camera sa dorm :)) Va multumesc dragilor si va iubesc.
Sambata dimineata la ora 4 🙂 foarte matinal cu o cafea si multe zambete somnoroase am zburat spre Varsovia, impreuna cu ceilalti bloggeri romani, Cristina, Stefan, Camelia si evidenta Anca cea de la AttitudePR.
Dimineata in Varsovia a fost friguroasa, dar voioasa, si dupa un mic dejun copios ne-au urcat intr-un autocar ce ne-a dus spre destinatia finala Olsztyn, mai precis la Przystań Hotel&Spa, locul unde aveau sa se desfasoare cele doua workshop-uri. Aici ne-am intalnit si cu celelate echipe venite din Polonia, Ungaria, cu board-ul Panasonic si cu finalista MasterChef Polonia, Samar Khanafer. Am fost intampinati cu un pranz extraordinar format din aperitiv cu carne de porc si ciuperci in otet, coltunasi (piroshki) cu ciuperci, nuci si hrisca, alaturi de sos pesto de spanac, peste local cu piure de mazare si pavlova cu crema, sos de capsuni, afine si fructe. Iar Klara (Panasonic PR Manager pentru Europa Centrala si de Est) ne-a explicat ca meniul a fost special conceput si preparat cu peste si produse locale.
Apoi ne-am suflecat manecutele, ne-am pus sorturile si gata ne-am pus pe treaba. Am avut de gatit doua din retetele puse la dispozitie de cei de la Klub Panasonic: Bruschetta with lemon infused white beans pate si Bruschetta with beet hummus and za’atar.
Pentru aceste doua retete trebuia sa folosim si sa le preparam cu ajutorul electrocasnicelor Panasonic: Slowjuicer MJ-L500, High Speed Blender Panasonic MX-ZX1800 si Food Procesor Panasonic MkF800, niste electrocasnice care arata senzational de bine si se misca asemenea. Si tin sa va spun ca abia astept sa poposeasca in teste si la mine in Tara Bucatelor 🙂 Retetele au fost simple si tare faine, insa experienta noastra de bloggeri culinari a fost la inaltime si nu am putut sa nu ne punem un pic amprenta personala. Asa ca am imbunatatit retetele cu cateva ingrediente, iar modul in care am ales sa le prezentam a fost inedit, senzational, demn de o adevarata #experiencefresh Panasonic. Acuma na ca sa lasam si noi modestia la o parte am fost la un nivel foarte extraordinar. Ne-am simtit bine, am fost mandri si mai ales am ales sa fim creativi!
Seara a continuat cu workshop-ul de fotografie in care ne-au fost prezentate cateva din camerele foto Lumix Panasonic, cateva idei de fotografie culinara si unele tip-suri referitoare la folosirea luminii pentru a obtine fotografii frumoase, interesante, atragatoare.
Si evident ca o seara memorabila nu putea sa se incheie altfel decat cu o cina pe cinste, masa la care preparatele noastre au fost cele mai apreciate. Asa ca noi ne-am dus la culcare cu fetele foarte happy.
Cea de a doua zi ne-am petrecut-o in Varsovia, impreuna cu ghidul nostru si Klara (Panasonic PR Manager pentru Europa Centrala si de Est). Noi am fost cei mai fericiti pentru ca avionul spre Bucuresti decola ala ora 22.40(ora Varsoviei) asa incat am avut o dup-amiaza intreaga sa ne plimbam la pas si cu masina prin varsovia. Am cunoscut o altfel de Varsovie decat imi inchipuiam. Ceea ce a mai ramas din old town varsovia e spectaculos, istoria e autentica si vie inca acolo iar aducerile aminte sunt rascolitoare si devastatoare. Varsovia e plina de rani, lasate de germani si mai apoi de stalin si ai sai rusi, dar e Varsovie care renaste din cenusa, ca de fiecare data. E un oras fabulos, cu o istorie aparte si cu ziduri care nu au reusit sa ii striveasca pe polonezi. Cu o sacosa plina de suveniruri, poze si amintiri faine am popsit luni dimineata in Iasi dupa doua avioane si un zbor Varsovia-Bucuresti cu multe turbulente 🙂
A fost o aventura pe cinste si as repeta-o oricand. Drept pentru care trebuie sa inchei prin a multumi coechipierilor bloggeri romani cu care am petrecut doua zile minunate in Polonia: Cristina (divainbucatarie.ro), Camelia (gatesteusor.ro) si Stefan (printesapolonic.ro). Trebuie sa multumesc dragei mele Anca Ionescu pentru ca a avut incredere in mine si celor de la Panasonic, care ne-au facut o sedere mai mult decat memorabila si care s-au ocupat si au avut atata grija ca noua sa nu ne lispeasca nimic si s-au ocupat inclusiv de plimbarea noastra prin Varsovia. Klara, multumesc!
Iar voua dragilor va zic doar atat: Stati pe faza, urmeaza retete si joaca cu Panasonic!
#LumixPolska #LumixCulinary #ExperienceFresh
Multumesc pentru fotografii celor de la Panasonic Polonia!
2 Responses to Cu Lumix Panasonic la Varsovia
-
Bravo!!! Ati facut o treaba tare buna acolo!
Cred ca a fost o experienta foarte faina: mancare si fotografii, combinatia perfecta 🙂
Lasă un răspuns
Friganele fara gluten
[…] pe aici pe blog, asa incat nu are rost sa reiau povestea. Pentru curiosi povestea se gaseste fix aici. Si la workshop-ul cu pricina, pe langa alte chestii, am “gatit” un hummus cu […]