Aperitive cu pasta de linte si avocado
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi am fost atat de ocupata incat am si uitat sa mananc. Dar ajunsa acasa mi-am incropit o gustare dementiala: aperitive cu pasta de linte si avocado. I-am adaugat si o salata rapida din cateva frunze de salata, rosii si ceapa verde, stropite bine cu ulei de masline si gata masa! Si am fotografiat totul cu un dragutel aparat foto Panasonic Lumix TZ70. Sper sa va placa si voua reteta asta si va astept un feedback!
Cred ca zilele astea am invatat niste lucruri, esentiale, as spune. Lucruri pe care nu le stiam sau le stiam, dar nu voiam sa le stiu. Si incerc zilele urmatoare si weekendul ce va urma sa imi pun cap la cap gandurile si intreaga mea viata din ultimul timp, sa ma re-organizez si re-orientez, sa imi recunosc ceea ce conteaza cu adevarat pentru mine si sa imi vad de drumul meu. Insa un lucru stiu sigur: asa cum este blogul meu, el va continua sa existe. Si poate ca nu voi fi pe podium, nu voi fi un fel de vedeta, un fel de guru-vedeta, un ambasador-propovaduitor, nici macar un umil calator prin tara sau prin lume, poate nu voi scrie nicio carte si poate nu voi fi vedeta show-urilor tv sau macar mini-vedeta locala a unei „bucatarii”, nu voi preda cursuri de bucatareala si poate nu voi mai face nimic inaltator sau macar vreo mica aronganta… insa cu toate astea un lucru stiu sigur: ca blogul meu va exista si va fi asa cum vrea el sa fie. Un simplu blog! Si-acum sa va zic cate ceva despre reteta asta.
Ingrediente pentru reteta de Aperitive cu pasta de linte si avocado
- cateva coji de tarta
- 1/2 avocado
- 50 gr linte rosie
- 1/2 gogosar conservat in otet
- sare roz
- boia de ardei dulce
- ulei de masline aromat
pentru salata:
- salata verde de care va place
- ceapa verde
- rosii
- optional castraveti
- ulei de masline aromat
Mod de preparare pentru reteta de Aperitive cu pasta de linte si avocado
Pune lintea la fiert in apa cu un strop de sare. Fierbe la foc molcom pentru 15 minute. Strecoara lintea si las-o sa se raceasca putintel. Trece-o prin blender impreuna cu un strop de sare si putintel ulei de masline.
Foloseste niste coji de tarta din aluat simplu de patiserie. Daca ai timp le poti prepara singura, dar daca esti pe fuga asa ca mine, cateva coji de tarta gata facute te salveaza! Umple fiecare coaja de tarta cu 2 lingurite pline de pasta de linte. Adauga felii de avocado si de gogosari in otet. Presara boia de ardei dulce, piper macinat si stropeste cu ulei de masline aromat.
Pregateste o salata mare din frunze de salata verde de care va place, rosii, castravete, ceapa verde si stropeste din belsug cu ulei de masline.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Briose cu mascarpone
3 Responses to Aperitive cu pasta de linte si avocado
Nu este deloc un blog simplu, dna Alice, este un blog viu pentru ca in el gasim si sufletul dv .
Felicitari si multumiri pentru tot ceea ce ne impartasiti !
Sa fiti sanatoasa !
Multumesc din suflet pentru aceste cuvinte! Nici nu aveti idee cat de tare ma bucura sa aud ca munca mea nu e chiar degeaba 🙂
Multumesc! <3