Somon la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Somonul e acel peste pe care Miruna il consuma, de fapt ca sa fiu sincera e singurul peste pe care Miruna il consuma. Asa ca zilele astea, in detrimentul faptului ca sotul meu tot zice ca nu mai gatesc, ca nu are lumea ce sa vada pe blog, ca etc si etc :)) am aruncat niste medalioane de somon in cuptor. Nu in cuptorul ala nou, pentru ca acela inca nu e instalat… sterg praful de pe el si ma uit cum sta infoliat in mijlocul sufrageriei. Dar cine, doamne iarta-ma a mai gatit ceva in ultimul timp? Cine? Caci de o saptamana ne-am mutat cu casa in strada, am luat caine, pisica sau copil si ne-am dus sa ne exprimam contra unor hoti. Care hoti? Intreaba Miru. Aia, mama, care incearca sa iti fure tie tara asta. Caci tara asta nu e a lor, ci a urmasilor nostri, vorba unuia de ii zice Stefan si e si Sfant. Apai daca e asa, zice Miru, pai sa mergem sa le dam o mama de bataie si sa strigam pana o sa faca otita. Pai aia e! Asta e fata mea!
Si pentru ca a inceput vacanta mai devreme, iar corporatisul de barbat-miu a adus niste somon acasa (deh, ne-o fi dat soros niste bani in plus) si pentru ca motivele mai sus explicate am avut somon la cuptor la cina…
Ingrediente pentru reteta de Somon la cuptor
- 6 buc de medalion de somon
- cateva linguri de ulei de flaorea soarelui
- sare de mare
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- cateva boabe de piper
- 50 ml apa
- o lamaie
Mod de preparare pentru reteta de Somon la cuptor
Incalziti cuptorul la 200 grade. Spalati si uscati medalioanele de somon cu hartie absorbanta. Intr-un bol amestecati uleiul si condimentele. Ungeti fiecare bucata de somon cu amestecul asta si asezati-le in tava. Presarati sare de mare si stropiti cu putin ulei. Adaugati 50 ml apa. Dati la cuptor si reduceti focul la 180 grade.
Dupa 15 minute intoarceti bucatile de somon. Lasati la foc pana capata o crusta frumoasa, dar nu mai mult de inca 15 minute.
Scoateti de la cuptor tava si cat sunt inca fierbinti stoarceti peste bucatile de somon o jumatate de lamaie.
Gata! Sa fiti fericiti!
Dovleac copt
Lasă un răspuns