Ciuperci pane
O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Daca viata iti da lamai, tu adu tequila. Cam asta ar fi motto-ul meu in unele zile. Dar cand sotul iti aduce acasa o caserola mare de ciuperci, tu fa-le pane :))) So, dragii mei cand va aflati in fata unei mari caserole cu ciuperci, nu stati pironiti cu privirea si asteptati ca ele sa dispara. nu o vor face! Luati un cutit si curatati-le usurel sub codita, taiati-le in felii potrivite si hap-hap cu ele in tigaia cu putin ulei de floarea soarelui presat la rece. O deliciosenie. Nu, uitati, inainte de a le arunca in baia de ulei, tavaliti-le prin ou si pesmet. Hai ca va povestesc ce si cat si cum
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci pane
- 500 gr ciuperci
- 2 oua
- o mana de faina de grau
- pesmet
- un strop de sare
- piper proaspat macinat
- ulei de floarea soarelui presat la rece
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci pane
Curatati ciupercile in partea de sub palarie, langa codita. Taiati-le felii potrivite.
Intr-o tigaie incalziti putin ulei de floarea soarelui presat la rece, pentru ca arde mai greu si e sanatos. Fiecare felie de ciupercuta o treceti prin ou, apoi prin amestecul de sare, piper, faina si pesmet, si iar prin ou. Prajiti-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Scoateti-le pe hartie absorbanta.
Serivit-le alaturi de iaurt si patrunjel verde sau cu salata de rosii. O gustare satioasa si evident va scapa de multe griji legate de un pranz la birou.
Tara Bucatelor debuteaza la Radio Hit
Lasă un răspuns