Tocanita de ied
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Marturisesc ca asta e cea mai buna tocanita de ied, din toate timpurile. Suna mega pretentios, nu? Who cares? E cea mai buna tocanita de ied din toate timpurile, parol. E plina de legume, e suculenta, e aromata, e dulce, carnea se topeste la propriu de frageda ce e. Si tot amestecul asta de legume si carne, coapte molcom in vas de lut la cuptor, te vor face sa oftezi si sa tot oftezi…de dor, de amor si de drag de mancare bine facuta! Repejor la piata cu voi!
Ingrediente pentru reteta de Tocanita de ied
- 1 kg pulpa de ied
- 1 vanata mare
- 2 morcovi
- 2 cepe galbene
- 2 cepe rosii
- 2 ardei kapia
- 1-2 ardei gras
- 300 gr ciuperci
- 4 rosii mari
- 200 ml suc de rosii
- 3 frunze de dafin
- 1 bat de scortisoara
- 3 boabe de cardamom
- boabe de piper
- cateva fire de rozmarin
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- o lingura de faina
Mod de preparare pentru reteta de Tocanita de ied
Taiati pulpa de ied in bucatele potrivite ca marime, dupa care tavaliti-le prin faina. Incingeti intr-o tigaie cateva linguri de ulei de floarea soarelui si rumeniti bucatele de carne de ied. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si pastrati-le la cald.
Tocati ceapa marunt si caliti-o in uleiul in care ati rumenit bucatile de carne. Adaugati ciupercile, taiate felii mari, morcovul rondele si ardeii bucati. Caliti toate astea la foc mic 10 minute.
Luati o oala de lut incapatoare si puneti toate legumele, bucatile de carne de ied, rosiile tocate, vanata taiata bucati si condimentele. Turnati uleiul si amestecati usor. Adaugati sucul de rosii si o cana de apa.
Dati oala de lut la cuptor pentru 50-60 minute, la foc molcom. Din cand in cand amestecati in oala si eventual completati cu apa, daca vi se pare ca a scazut prea mult. Toate legumele se vor inmuia si vor fierbe molcom, iar aromele se vor intrepatrunde absolut senzational.
Pofta buna la Tocanita de ied!
Piersici si capsune cu rozmarin
Lasă un răspuns