Supa crema de morcovi si rosii coapte
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Nu stiu cum s-a petrecut si s-a intamplat, dar zilele astea am avut chef de noi experiente in bucatarie. Drept pentru care am pus la cale o bunatate de Supa crema de morcovi si rosii coapte, garnisita cu feliute de rosii uscate in de muguri de pin totul acompaniat de niste crocanti crostini fara gluten de la Schar. Daca tot e februarie, nu ati uitat, si nici eu nu am uitat ca e in plina desfasurare campania Iubim si Daruim. Asa ca luati un pix si notati reteta, pentru ca sigur trebuie sa o preparati si voi!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de morcovi si rosii coapte
- 2 morcovi potrivit
- 300 gr rosii
- 5 catei de usturoi
- 400 ml supa de legume
- sare roz
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 crenguta cimbru
- 1 lingura mare de bulion de rosii
- rosii uscate in ulei
- o lingura de muguri de pin
- crostini fara gluten
Mod de preparare pentru reteta de Supa de crema de morcovi si rosii coapte
Incalziti cuptorul la 200 grade. Intr-o tava puneti o foaie de copt si asezati morcovii spalati si curatati usor de coaja, usturoiul curatat si rosiile. Stropiti cu putin ulei de masline si presarati cimbru si crenguta de cimbru, apoi dati la cuptor pentru o jumatate de ora.
Scoateti tava si lasati usor la racorit. Incercati sa decojiti rosiile. Toate acestea le puneti intr-un blender si le mixati pana ce devin pasta. Puneti-le apoi intr-o craticioara, impreuna cu supa de legume, bulionul, sare si turmeric. Lasati sa dea cateva clocote si daca vi se pare ca e prea groasa consistenta supei, mai subtiati cu putintica apa calduta.
Puneti supa crema de morcovi si rosii coapte in bolurile de servit si adaugati cateva bucatele de rosii uscate in ulei si cativa muguri de pin. Stropiti supa cu uleiul in care au fost conservate rosiile. Serviti totul alaturi de crostini fara gluten de la Schar!
Pofta buna la supa crema de morcovi si rosii coapte!
Lasă un răspuns
Crumble cu piersici
One Response to Supa crema de morcovi si rosii coapte
Felicitari !
O idee foarte buna cu aceasta reteta.
Imi place si o voi incerca cat de curand.
Multumesc pt idee. 🙂