WordPress Templates

Salata de boeuf reinventata

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele astea mai toata lumea se gandeste si la Salata de boeuf. Stiu ca e o intreaga nebunie, ba ca se face cu un anumit tip de carne, ba se pune telina, ba nu se pune mazare, ba cineva are o reteta mai originala si mai autentica decat alt blogger, ba chiar o are trecuta in caietul matusii sotului mamei fostei sale soacre, si tot asa… Inevitabil eu fac, ca in fiecare an, de sarbatori si  uneori chiar si asa fara vreun motiv anume, cate o portie zdravana de sala de beouf. Si o prepar asa cum o fac ai mei acasa, fara nici un fel de fite si fix asa cum imi place. Si e atat de buna. De data asta, insa am facut o Salata de boeuf reinventata, mult mai usoara si mai light si chiar „sanatoasa” daca tot e sa ne legam cat mai mult de terminologia asta. Am facut-o astfel pentru ca sa poata gusta si Miruna. Nu sunt adepta ideii ca un copil de 5-8 ani poate manca ceea ce mananca un adult cu pofta de mese traditionale: caltabosi, toba, salata boeuf, racituri si alte cele ce se fac in perioada asta in care se intind mesele de sarbatoare cate trei zile si trei nopti. Asa incat Mirunei ii gatesc cate ceva special pentru ea si cam asta e. Dar, una peste alta, salata de boeuf reinventata despre care va vorbesc e foarte buna si  perfecta pentru orice anotimp. Deci luati de notati si Merry Christmas!

Salata de boeuf reinventata

Ingrediente pentru reteta de Salata de boeuf reinventata

  • 1/2 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 100 gr mazare fiarta
  • 2-3 cartofi
  • 3 castraveti murati in saramura
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita turmeric
  • sare de Himalaya
  • 1-2 linguri maioneza de avocado

Salata de boeuf reinventata

Mod de preparare pentru reteta de Salata de boeuf reinventata

Taie pieptul de pui in bucatele potrivite si trece-l printr-un amestec de ulei de floarea soarelui, turmeric si sare de Himalaya. Incinge o cratita cu fund gros sau un gratar electric si rumeneste bucatile de piept de pui pe toate partile.

Spala cartofii foarte bine si fierbe-i in coaja pana se inmoaie. Decojeste-i cat inca sunt calduti si taie-i in cubulete.

Taie feliute castravetii murati in saramura.

Amesteca intr-un bol incapator toate astea si incorporeaza maioneza de avocado. Stropeste cu ulei de masline.

Asta-i tot! Sanatos si gustos!

Salata de boeuf reinventata Salata de boeuf reinventata

3 Responses to Salata de boeuf reinventata

  1. Victor spune:

    Pentru un copil, da, dar pentru mine, care-s obişnuit cu greul, merg pe varianta „tradiţională”. 😀 Apoi fetele sunt un pic mai firave, ştiu, au nevoie de lucruri mai uşoare, inclusiv în alimentaţie. Acum ca glumă, dacă consideraţi că-s prea grele unele alimente, să le expediaţi la mine, mă voi lupta eu cu ele până la ultimul dumicat. 😀
    Culoare şi savoare în preparatul tău, Alice!

  2. Adrian spune:

    Acest preparat se poate numi cum vrei, dar numai salată de boeuf ”reinventată”, nu. Este un amestec ce se potrivește femeilor ce nu se pricep în bucătărie, nu le place în bucătorie sau sunt comode, ca să nu spun altfel. Alice dragă, atunci când tai cartofii ca pentru cei țărănești, când pui mazăre, când tai castraveții feliuțe, maioneză din comerț și aia de avocado, îi spui oricum dar nu salată boeuf. Dragă Alice, este limpede, nu-ți place să bucătărești. Rețeta ta este pentru leneșe, nu pentru gospodine, nu pentru o soție, mamă care ar vrea să încânte papilele gustative ale celor pe care îi iubește.

    • Alice spune:

      Dragă Adrian,

      Mulțumesc mult pentru vizită, pentru că ți-ai rupt din timpul tău să citești această postare și mai ales să lași acest comentariu. Sper că părerea ta despre mine și blogul meu nu e formată doar pe seama acestei rețete, pe care tu o cosideri pentru leneșe 😉 E părerea ta și o respect, chiar dacă, evident, nu sunt de acord cu tine (în ceea ce privește rețeta, pentru că despre plăcerea mea de a găti îmi permit să nu-ți răspund 🙂 ). Te invit să mai vii în Țara Bucatelor, cu siguranță vei găsi pe blogul meu și rețete demne de o femeie gospodină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.