WordPress Templates

Negresa fara zahar cu dovleac

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Reteta asta e preparata cu drag din drag, cum s-ar spune. E o reteta fara zahar, preparata cu indulcitor de stevie, pentru a celebra 5 ani de Green Sugar! le spun si eu  un mare si din suflet La multi ani, dragilor! Sa cresteti mari si tari, sa fiti un nume puternic si sa promovati produse sanatoase, sa ne incantati cu dulcele sanatos. Imi sunt tare dragi oamenii astia de la Green Sugar pentru ca pun suflet in ceea ce ei fac, pentru ca le pasa de mine, de tine, de noi toti, de sanatate, si pentru ca fac campanii frumoase, cu suflet. Stiu, poate ca unii dintre voi  care veti citi aceste randuri veti stramba usor din nas, sau veti ridica spranceana stanga, zicandu-va: uite si asta! Pot doar sa va spun, nu si sa va conving, ca mie imi place produsul asta si imi plac si oamenii din spatele lui. Imi place produsul, stiu ca e safe pentru organism si indicat in diete si celor bolnavi de diabet, dar eu il folosesc foarte putin.  Nu pot sa va mint si sa va spun ca eu folosesc frecvent acest produs, pot doar sa va spun ca il foloseste mama si soacra mea intr-o anumita masura, si ca o mare cantitate din produs a fost daruit unui om care chiar avea tare mare nevoie. Imi place mai mult cel lichid pe care il pun in cafea si imi place indulcitorul asta pentru ca se comporta tare bine la copt, e testat si extra-testat!

Si pentru ca e sezonul dovleacului am copt o negresa umeda cu blat cu nuci si crema de dovleac cu cardamon. O nebunie! Si bonus avem si un CONCURS pentru voi!

Negresa fara zahar cu dovleac

Ingrediente pentru reteta de Negresa fara zahar cu dovleac

  • 4 oua
  • 10 linguri indulcitor de stevie
  • 14 linguri lapte
  • 14 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuci macinate
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zeama de lamaie

pentru crema de dovleac:

  • 1/2 dovleac placintar
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri indulcitor de stevie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 boabe cardamon zdrobite
  • miez de nuca pentru decor

Negresa fara zahar cu dovleac

Mod de preparare pentru reteta de Negresa fara zahar cu dovleac

Mai intai vom prepara „crema de dovleac” si apoi cat se va raci vom face blatul de negresa. Curatam dovleacul de samburi si de coaja, apoi il vom da pe razatoarea mare. Intr-o cratita incapatoare de tuci punem dovleacul ras, uleiul si indulcitorul de stevie, acoperim cu un capac si lasam la foc mic, 20 minute. Intre timp mai amestecam in cratita si cand dovleacul se va inmuia, tragem cratita de pe foc si bagam compozitia in blender sau il pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Punem crema rezultata, inapoi in cratita de tuci, pe foc mic, adaugam scortisoara si boabele de cardamon si mai lasam pe foc 5 minute. Tragem cratita si lasam la racit.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Ungem un vas mare termo cu unt din belsug.

Mixam ouale cu indulcitorul de stevie si cand acesta s-a topit adaugam laptele, uleiul si faina in ploaie. Amestecati pana la omogenizare completa. Incorporati cacaua si nucile macinate, iar la final bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie. Turnati compozitia rezultata in tava pregatita si dati la cuptor pentru 10 minute, la foc moderat, 160 grade.

Negresa fara zahar cu dovleac

Cand s-a format deasupra prajiturii o pojghita rezistenta la atingere, dar totusi moale, scoateti tava cu negresa si puneti deasupra in strat uniform crema de dovleac. Din loc in loc presarati bucati de miez de nuca.

Introduceti tava in cuptor si lasati la foc modera cam 20-25 minute, depinde de cuptorul fiecaruia.

Daca veti face testul cu scobitoarea,aceasta va trebui sa patrunda usor si sa fie putin umeda in momentul in care o verificati, iar prajitura, adica negresa sa fie usor desprinsa de pe marginile tavii termo.

Scoateti tava si lasati la racit in tava.

Taiati in bucati potrivite si savurati totul sub clar de luna plina, mare si alba, cu o cana de ceai si o carte buna alaturi!

La multi ani Green Sugar!

Si acum Regulile Concursului:

Pentru a intra in concurs trebuie sa dai pe facebook Like & Share la aceasta reteta http://tarabucatelor.ro/2015/10/negresa-fara-zahar-cu-dovleac

Lasa-mi un comentariu la aceasta postare, pe blog, cu numele cu care ai dat like & Share pe facebook (ai grija sa ai postarea publica pentru verificare) 

Castigatorul va fi cel care aduna cele mai multe like-uri pe wall-ul propriu

Concursul se desfasoara in perioada 15-31 octombrie, orele 0.00

Castigatorul va fi anuntat aici, pe site, la aceasta postare si pe facebook, la data de 02.11.2015.

Premiul oferit de Green Sugar:

1 borcan Green Sugar + bol personalizat Green Sugar

 

Negresa fara zahar cu dovleac Negresa fara zahar cu dovleac Negresa fara zahar cu dovleac

 

 

7 Responses to Negresa fara zahar cu dovleac

  1. Julia Tanase spune:

    Alice minunata reteta ai facut ,brava !

  2. Deyu Andreea spune:

    Arata grozav!!:X
    Ilinca Andreea (FB: Deyu Andreea) https://www.facebook.com/deyutzky/posts/995372550509140

  3. Balaban Alina Ana Maria spune:

    Arata super! Am sa o incerc si eu pentru micutul meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.