Prajitura cu mac si pere la Crock pot
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Crock pot-ul mi-a devenit tare bun prieten. Il iubesc, il ador si ma face sa lenevesc. Da, ati auzit bine! Lenevesc si ma bucur de cartile mele, de munca mea, de copilul si familia mea. Da, incep sa imi dau seama ca timpul pe care il petrec in bucatarie fura din timpul pe care l-as investi in mine sau in familia mea. Da, stiu, e important sa gatesti, e important sa gatesti cu familia, e important sa aduci si copilul in bucatarie, stiu toate astea si am facut si inca fac toate astea. Dar, totodata stiu ca nu imi doresc o cariera „in bucatarie” ca nu ma vad facandu-ma nici bucatar si nici mare guru al mancarii si cu atat mai putin vreun promotor al curenturilor culinare. Nu mi se potriveste niciunul din rolurile astea. Si cu atat mai putin nu vad vreo cariera sau vreun job legat de zona culinara pentru al meu copil. Sa ma iertati, dar nu vad nimic din toate astea. Nu pentru ca as avea vreun pic de desconsiderare pentru bucatarie, gastronomie sau pentru oamenii care muncesc in zona asta. Insa eu consider ca una este sa ai un hobby, sa ai un blog, sa iti placa sa gatesti (mai tehnic sau mai putin tehnic), sa fii relaxat si sa gatesti in stilul, in ritmul si cu pasiunea ce o ai, si e complet altceva atunci cand vrei sa fii chef, bucatar, sa lucrezi in restaurante, sa gatesti pentru multi oameni sau sa faci din asta o munca de zi cu zi sau macar sa te zbati sa fii cumva in zona asta. Departe de mine asa ceva. Eu am nevoie de zona mea de confort, de micul meu hobby (care uneori a mancat mai mult timp si bani decat imi permiteam) si vreau sa il las exact asa… in zona asta de confort. Da, imi place si imi doresc sa am proiecte pe zona asta, legat de hobby, de blog, imi place si imi doresc sa fiu implicata (chiar de uneori nu imi iese atat de bine), dar totodata sunt constienta ca drumul meu e in cu totul alte zone cu alte perspective 🙂 De aia spun si revin la propozitia initiala: Crock pot-ul mi-a devenit tare bun prieten. Si de data asta l-am pus la treaba pentru vreo 2 ore si jumatate si mi-a facut un minunat desert: Prajitura cu mac si pere la crock pot. Iar pe voi, dragii mei cititori, va iubesc.
Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu mac si pere la crock pot
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 4 linguri mac
- 3 linguri ulei
- 3 pere
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt.
Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu mac si pere la crock pot
Separati ouale si bateti albusul spuma tare. Adaugati in spuma densa de albusuri zaharul si mixati pana se topeste si spuma devine foarte tare si sta pe tel.
Mixati galbenusurile cu uleiul si apoi adaugati-le in spuma de albusuri si zahar. Amestecati usor cu telul sau cu o spatula de silicon. Amestecati faina cu praful de copt si turnati in ploaie in compozitie. Amestecati incet, cu o spatula sau tel, pana ce faina se omogenizeaza.
Luati un sfert din compozitie si amestecati-o cu mac.
In vasul de la crock pot puneti o foaie de copt. Puneti amestecul cu mac si nivelati usor. Adaugati perele curatate si taiate bucati potrivite.
Puneti deasupra restul de compozitie (cea fara mac) si nivelati. Presarati cateva seminte de mac deasupra. Acoperiti vasul cu capacul special.
Setati crock pot-ul la nivelul Low si fixati pe 3 ore. Cam dupa 2.30 ar trebui ca prajitura sa fie gata.
Lasă un răspuns
Rosii cherry conservate cu usturoi si busuioc
2 Responses to Prajitura cu mac si pere la Crock pot
Îmi place că faci introduceri bogate, sunt adeptul vorbelor de dinainte de mâncare, a liniştii de dinainte de ospăţ. Bătrânii vorbeau un pic înainte de masă, iar mai apoi, dacă nu era război, după ce mâncau, mai făceau un tain de vorbă.
Nu comentez reţeta în sine, nu-s în măsură s-o fac, deşi aş fi în măsură s-o mănânc :)). În schimb, mă bucur să citesc că tehnologia, prin aparatele de ultimă generaţie, fac posibilă o relaxare a femeii mamă/soţie, oferindu-i posibilitatea să fie mai mult lângă cei dragi.
Folosesc Crock Pot-ul, insa nu l-am folosit pt prajituri niciodata…cred ca e cazul sa incep 🙂 Multumesc pt articol!