WordPress Templates

Tort cu piscoturi si fructe tropicale

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ieri ne-am bucurat de un desert tare bun si gustos. Am avut un Tort cu piscoturi si fructe, usor si bun, iar Miruna a fost foarte incantata. Incantarea ei a tinut mai mult de faptul ca a avut ideea de a sufla in lumanarile de pe tort. Eu am zis ca fac o prajitura cu piscoturi, ea a zis ca de ce nu am face ca un fel de tort si sa ii punem si niste lumanari. Astfel ca, atunci cand copilul are o idee si poate fi pusa in practica, nu dau deloc inapoi. Merg pe ideea ei. E important sa ii crestem stima de sine si sa vada ca are idei grozave si care arata si mai grozav odata ce s-au materializat. Asa ca am luat niste pisoturi, niste struguri si o conserva de fructe tropicale de la Sun Food, alte cateva mici ingrediente si voila! Tort cu piscoturi si fructe tropicale. Din pacate nu avem sectiune, pentru ca l-am mancat impreuna repejor si… nu am avut vreme sa il pozam. Sa ne iertati si sa faceti si voi tortul asta. E simplu si absolut delicios!

Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Ingrediente pentru reteta de Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Tort cu piscoturi si fructe tropicale

Mod de preparare pentru reteta de Tort cu piscoturi si fructe

Intr-o cratita freaca galbenusurile cu zaharul si un strop de sare pana se albesc si totul se transforma intr-o crema senzationala, iar zaharul este topit complet. Operatiunea aceasta iti va lua ceva timp, daca folosesti varianta manuala, in care apelezi la ajutorul unei linguri mari de lemn sau poti economisi ceva timp si efort daca vei folosi un mixer. Oricum si orice varianta vei alege, rezultatul va trebui sa fie acelasi: zahar topit si crema densa. Bun. Daca ai indeplinit cu succes aceasta operatiune, pune cratita pe foc, la foc mic, si toarna cate putin lapte, in fir subtire, in timp ce amesteci continuu. Vei observa ca in timp crema se ingroasa si capata consistenta groasa, ca un fel de budinca. Lasa crema la racit.

Intre timp bate albusurile spuma tare. Mixeaza frisca pana ajunge la acea consistenta tare si da-o la rece 20 minute. Amesteca spuma de albusuri cu frisca batuta, mixeaza putin si apoi adauga si crema de galbenusuri racita. Mixeaza pana la omogenizare completa.

Ia o tava de tort (24-26 cm diametru), rotunda cu inel detasabil si tapeteaza-o de jur imprejur cu piscoturi asezate in picioare. Pune in mijloc jumatate din compozitie, apoi pune un strat de fructe tropicale, din conserva, scurse de zeama. Adauga restul de compozitie si niveleaza cu ajutorul unei spatuli de silicon. Da tortul la rece pentru macar 3 ore sau peste noapte.

Orneaza tortul cu fructe tropicale, boabe de struguri si o piersica tare taiata felii. Daca vrei sa il duci undeva sau sa il tai mult mai tarziu, la masa, atunci poti stropi deasupra fructelor cu un jelu din zeama de compot din conserva de fructe tropicale si putina gelatina. In felul acesta fructele nu se vor oxida si isi vor pastra din stralucire.

Minunat acest tort cu piscoturi si fructe tropicale, nu-i asa?!

Tort cu piscoturi si fructe tropicaleTort cu piscoturi si fructe tropicale Tort cu piscoturi si fructe tropicale

3 Responses to Tort cu piscoturi si fructe tropicale

  1. Marina spune:

    Nu obisnuiesc sa-l fac chiar cu acele fructe. De cele mai multe ori aleg sa-l fac cu portocale, kivy si ananas pentru ca imi pare ca merg cel mai bine cu piscoturile si frisca. Oricum, arata super si e decorat foarte frumos. Nu ma-indoiesc de faptul ca nu e bun la gust, din contra, parca mi s-a facut o pofta imensa.

  2. Victor spune:

    Eu sunt priceput la desfăcut fundiţe ca cea cu care ai legat tu foarte frumos pişcoturile. Asta pentru că niciodată nu le dezleg degeaba, măcar o felie primesc şi eu. :)))
    Tortul e unul cu gust de vară de pe alte meleaguri, parcă simt cumva aromele fructelor puse de tine în el, iar pişcoturile îţi dau senzaţia că ai croit un butoi, aşa cum făcea bunicul meu în atelierul lui de dogărie acum zeci de ani.
    Ai de modificat un cuvânt, ai amestecat literele la penultima propoziţie a primei fraze de la modul de preparare.
    p.s Să-ţi mai spun că am poftă de tort? :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.