Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei dragi pentru astazi, caci e saptamana mare m-am gandit sa va aduc ceva de post, de fapt nu neaparat de post, pentru ca e ceva ce poti prepara si in afara zilelor de post, in orice alta zi. La urma urmei e chiar indicat ca in unele zile sa prepari cate ceva de mancare fara carnita, doar simplu, cu legume. Drept pentru care azi va aduc o idee pentru o masa de post, dar si o idee pentru o mancare din legume, sanatoasa si gustoasa: Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii. Trebuie sa va mai spun ca pentru acest delicios preparat am folosit o conserva de ciuperci taiate si o conserva de rosii intregi in suc de rosii de la prietenii Sun Food, pentru ca au conserve 100% sanatoase, din ingrediente atent alese si fara aditivi, E-uri si alti conservanti.
Ingrediente pentru reteta de Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii
- 1-2 dovlecei
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 50 gr orez
- 3-4 linguri ulei de masline
- busuioc
- rozmarin
- 1 conserva rosii intregi decojite in suc de rosii Sun Food
- 1/2 borcanel de ciuperci Sun Food
- sare
- piper proaspat macinat
- 1/4 lingurita zahar
- parmezan ras (optional pentru cei care nu tin post)
Mod de preparare petru reteta de Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii
Pregatiti o tava micuta in care veti pune dovlecelul curatat de coaja, foarte subtire, taiat in doua pe lungime si caruia i-ati scos miezul.
Intr-o tigaie incalziti uleiul de masline si adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o pana ce devine aurie. Adaugati morcovul taiat marunt, miezul de dovlecel tocat, ardeiul gras taiat cubulete si ciupercile feliate de la Sun Food 100% conserve sanatoase. Caliti usor pana isi schimba putin culoarea apaoi adaugati orezul. Stingeti totul cu o cana de apa si fierbeti la foc mic 8 minute.
Cu o lingura luati din compozitit si umpleti jumatatile de dovlecel, iar restul de compozitie il adaugati in tava de jur imprejurul jumatatilor de dovlecel umplute.
Intr-o craticioara rasturnati conserva de rosii (pe care le zdrobiti cu o furculita) cu tot cu sucul de rosii. Adaugati sare, piper, zahar, busuioc verde tocat marunt si cateva ace de rozmarin verde. Fierbeti 5 minute, apoi rasturnati totul in tava cu dovlecel umplut cu legume. Adaugati o cana de apa si dati la cuptor vreo 20 minute, la foc moderat.
Scoateti apoi tava, cand lichidul a scazut si orezul s-a umflat. Consumati cald, iar daca nu tineti post va recomand sa radeti niste parmezan deasupra.
Pofta buna la Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii!
One Response to Dovlecel umplut cu legume si sos de rosii
Lasă un răspuns
Shakshuka (oua in sos de rosii)
[…] soiul acela de il stim cu totii. Am o relatie cat de cat ok cu dovlecelul si imi place sa il prepar umplut, la cuptor, dar tocineii de dovlecel m-au cucerit definitiv. Iar porumbul, ah, porumbul! sunt fanul […]